S Andreou v kuchyni! Udělejte si doma skvělý burger

27.05.2017 8:01

Je tady víkend a tak se můžete víc věnovat i vašemu vaření! Máte chuť na pořádný burger? Andrea Motlíková vám poradí, jak udělat burger se žampionem portobello, karamelizovanou cibulí a klobásou.

upr3
upr3uprav1upr3

Na přípravu budete potřebovat:

1 bulka
1 žampion portobello
snítka tymiánu
1 grilovací klobása se švestkou Schneider
1 grilovací klobása s goudou Schneider
listy salátu nebo rukoly
1 rajče
1 větší cibule
1 KL třtinového cukru
1 PL octa balsamico
1 PL majonézy
1 KL chilli omáčky
olej
sůl


Postup přípravy:

Burger můžete připravit na jakémkoliv grilu nebo grilovací pánvi. Jen na cibuli budete potřebovat pánvičku.

Nejdříve opečte řezné plochy bulky. Majonézu smíchejte s chilli omáčkou a dochuťte případně solí. Žampion zevnitř potřete olejem, osolte a posypte lístky tymiánu. Vše se snažte dostat mezi lupeny. Žampion opečte nejprve lupeny dolů a pak ho obraťte. Uvnitř se vytvoří šťáva, kterou v něm ponechte.

Cibuli nakrájejte na kolečka a na oleji ji orestujte. Zasypte cukrem a nechte krátce zkaramelizovat. Osolte a zalijte balsamicovým octem. Ještě chvilku promíchávejte, než se ocet odpaří. Dochuťte.

Klobásu také ogrilujte a nakrájejte na slabší plátky. Spodní část bulky potřete chilli majonézou. Postupně vrstvěte listy salátu, na ně položte žampion a jeho prohlubeň naplňte karamelizovanou cibulí. Na ni pak přijdou plátky klobásy, rajčete a pokud budete chtít, i kolečka čerstvé cibule.

Dobrou chuť!

Více receptů najdete v naší sekci recepty nebo na blogu V Kuchyni vždy otevřeno

Foto a recept: Andrea Motlíková
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT