S Andreou v kuchyni: Velikonoční nádivka (24.03.2016 16:02:00)

24.03.2016 16:02

Po uzeném mase a bylinkách vonící velikonoční nádivka je to, na co se celý rok těšíme. Mám pravdu? Přinášíme recept na velikonoční nádivku!

nádiv

Vařené uzené, kus vepřového, plné hrsti zelených bylinek a kopřiv, to je ta pravá jarní nádivka.

Na přípravu budete potřebovat:

10 rohlíků
10 vajec ( žloutky + sníh z bílků )
vařené uzené maso + uzený vývar
vařené vepřové maso
(masa dáme cca 700g, dávám více uzeného)
kopřivy, popenec, libeček, popř. petrželka nebo pažitka ... všeho dohromady 2 hrstě posekaného
sůl
sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu:
Rohlíky nakrájíme na plátky o síle cca 0,5cm a uzeným vývarem je zvlhčíme. Maso pokrájíme na kostičky, všechny zelené bylinky posekáme. Vše přidáme k rohlíkům, pak ještě vejce a popřípadě ještě zvlhčíme vývarem. Promícháme důkladně a vmícháme opatrně sníh. Dochutíme podle potřeby solí.
Směs vyklopíme do sádlem vymazaného pekáče, urovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200C dozlatova.

foto a recept: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT