13.12.2024 17:56
13.12.2024 13:24
Plzeňští strážníci pomohli muži, který pomýšlel na sebevraždu
13.12.2024 9:22
Bazén v nové nafukovací hale na Slovanech se otevírá veřejnosti - FOTKY
Tip na víkendové pečení: Moučník dvou barev s krémem je luxusní záležitost
Hledáte inspiraci na víkendový moučník? Zkuste dvoubarevný dezert s tvarohovým krémem. Zvládne to i méně zkušená hospodyňka...
Na přípravu budete potřebovat:
Těsto:
2 celá vejce
1 hrnek (po 300 ml) cukru krupice
1/2 hrnku oleje
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilínový cukr
1 hrnek mléka
2 PL kakaa
Krém:
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
2–3 PL cukru
2 měkké tvarohy
1–2 PL rumu
125 g (polovina) másla
Postup přípravy receptu:
Těsto je velmi jednoduché.
Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, důkladně promíchejte v hladkou hmotu a polovinu vylijte na vyšší plech vyložený pečicím papírem.
Do druhé poloviny vsypte přes sítko kakao, rozmíchejte a nalijte na světlé těsto. Můžete trochu promíchat. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15 – 20 minut. Upečení zkuste špejlí a nechte dobře vychladnout.
V kastrůlku se studeným mlékem rozmíchejte pudinkové prášky s cukrem a zahřejte. Chvilku vařte, neustále míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Jakmile je pudink dostatečně hustý, odstavte ze zdroje tepla, vmíchejte ihned máslo, rum a pak tvarohy.
Dobře vše vyšlehejte. Krém naneste na chladný korpus a rozetřete. Posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou a nechte v lednici dobře vychladit.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.