QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kauza DK Inwest: Bourá se Divadlo Miroslava Horníčka

23.05.2011 15:44

Kdo si myslel, že se bourání kulturáku zastaví protesty obyvatel a sdružení Kultura vítězí, mýlil se. V pondělí 23. května se začalo bourat Divadlo Miroslava Horníčka. Koukněte na exklusivní fotky rozbouraného divadla, které QAP přinesl jako první.

divadlo MH 004
divadlo MH 009divadlo MH 001divadlo MH 002divadlo MH 003divadlo MH 004divadlo MH 005divadlo MH 006divadlo MH 007divadlo MH 008

Divadlo Miroslava Horníčka už má svůj osud zpečetěný. Přesto, že sdružení Kultura vítězí brání osud Inwestu jak může, je vidět, že zbraně jim nestačí, v pondělí 23. května se začalo demolovat Divadlo Miroslava Horníčka. QAP vám přináší exklusivní foto přímo z bouraného sálu.

Již minulý týden se v tisku objevila informace o tom, že do objektu Inwestu se chystají památkáři, protože jednou z možností jak kulturák zachránit, je jeho prohlášení za kulturní památku. Proč se tedy začalo právě v pondělí 23. května demolovat když tam památkáři ještě nebyli?

Na stavbě nebyl nikdo kompetentní, jen sami dělníci, kteří také jsou proti. "Neměli nás sem vůbec pouštět," ozývalo se z jejich řad, když bourali sál.

Stačí se ještě zachránit budova, která dělí společnost na dva tábory? Jedni ji chtějí zachránit coby architektonickou památku z dob minulých a druzí ji touží zbourat, právě proto, že je z dob minulých.

Za investora jsme vyjádření nezískali, již před několika týdny jsme opakovaně chtěli získat jeho vyjádření pro vás, ale odpovědi jsme se nedočkali.

čtěte - V Divadle Miroslava Horníčka údajně praskla voda, žádná demolice

čtěte také Památkáři se chystají do Inwestu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24