Indiáni prohráli s Libercem 2:4. Dobře rozehrané utkání nezvládli udržet

05.02.2023 19:41

V neděli 5. února se v Plzni odehrálo 45. kolo hokejové Tipsport extraligy. Indiáni v napínavém utkání prohráli 2:4.

PLZ_LIB_0223_HC

 

Nedělní hokejové utkání mezi Bílí Tygři Liberec a HC Škoda Plzeň skončilo vítězně pro hosty.

První třetinu zápasu ovládli Západočeši. Brankář Liberce nedosáhl na dorážku Aleksiho Rekonena, který poslal Indiány do vedení 1:0. Na 2:0 navýšil skóre Kryštof Hrabík, který v přesilovce umístil puk přesně do pravého horního rohu liberecké branky. Těsně před koncem třetiny snížil v přesilovce na 2:1 Oscar Flynn.

Podobný scénář měl i začátek druhé třetiny. Tentokrát se za Liberec v přesilovce prosadil Tomáš Filippi. Skóre utkání tak bylo vyrovnané na 2:2. Plzeňští hokejisté měli několik zajímavých šancí. Tyč rozezněla Mertlova prudká rána. Skóre se však do konce třetiny nezměnilo. 

Indiáni začali třetí třetinu ve velkém tlaku, ale libereckého brankáře nedokázal nikdo překonat. Třetí přesilovka Liberce přinesla třetí gól. Ten si připsal opět Tomáš Filippi. Na konečné 2:4 zakončil Jan Ordoš.

„První třetina byla z naší strany dobrá. Hráli jsme nátlakový hokej, udrželi jsme se v útočném pásmu na kotouči, avšak podařilo se nám dát jen dvě branky a v závěru jsme inkasovali gól na 1:2. Hokej se hraje šedesát minut a my jsme zcela přestali hrát. Speciální týmy rozhdodují a my jsme dnes v oslabení inkasovali tři branky. Taktéž jsme měli šance v početní výhodě, bohužel jsme je nevyužili a soupeř nás poté ještě potrestal. Bohužel,“ komentoval utkání Petr Kořínek, trenér HC Škoda Plzeň.

Hokejisty nyní čeká reprezentační pauza. První utkání odehrají Indiáni 15. února proti Brnu.

 

Branky a nahrávky: 8. Rekonen (Baránek, Zámorský), 18. Hrabík (Blomstrand, Baránek) – 20. Flynn (Balinskis, A. Najman), 26. Filippi (Melancon, Birner), 49. Filippi (Ordoš), 53. Ordoš (Rychlovský, Jelínek).
Průběh utkání: 2:0, 2:4.

SESTAVY:

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Jaroměřský, Piskáček (A), Houdek, Kvasnička – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss (C), Honejsek, Rekonen – Holešinský, Mertl (A), M. Beránek – A. Dvořák, Bitten, Blomstrand.

Bílí Tygři Liberec

Kváča (Král) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.

Foto HC Škoda Plzeň
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24