QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorku opouští Roman Hubník! Hostovat bude v Sigmě

02.09.2015 13:25     02.09.2015 14:33

Minimálně do konce roku se bude muset obejít fotbalová Viktorka bez Romana Hubníka. Do konce roku bude hostovat v Sigmě Olomouc. Za vším stojí rodinné důvody. "Plzeň opouštím s těžkým srdcem," říká stálice základní sestavy Viktorky.

img00016

Viktorka se bude muset v důležitých bojích základní skupiny Evropské ligy i nejvyšší domácí soutěže obejít bez jednoho ze základních hráčů. Na hostování do Olomouce do konce letošního roku odchází Roman Hubník. Za přesunem stojí rodinné důvody a klub se rozhodl vyjít svému kmenovému hráči vstříc. 

Odchod poměrně klíčového hráče nejspíš pro Viktorku nebude nijak jednoduchý. "Samozřejmě nejsme nadšeni, že do konce podzimu přicházíme o jednu z opor a osobností kabiny. Nicméně s Romanem máme od začátku jeho působení ve Štruncových sadech nastaven férový a osobní vztah, přání hráče jsme tak respektovali. Roman chce být pro nadcházející týdny a měsíce blízko své rodině a Viktoria vyšla jeho přání vstříc. Sigma měla logicky o služby takto zkušeného hráče eminentní zájem a dohoda obou klubů tak byla otázkou okamžiku,“ říká generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Čekají nás těžké duely v Evropské lize i v rámci nejvyšší domácí soutěže, v tuto chvíli ale dostalo přednost lidské hledisko. Viktoria má navíc vedle Vaška Procházky připraveny do stoperské dvojice kvalitní alternativy."

Zatím je jisté, že z plzeňské kabiny zmizí Hubník zmizí do konce roku. Jak to bude dál, to se teprve uvidí. "V zimní pauze si s Romanem situaci vyhodnotíme a dohodneme se na dalším postupu,“ dodává Adolf Šádek.

V novém působištěi se bude Roman Hubník hlásit do konce týdne...

Roman Hubník v tuto chvíli doléčuje drobné zranění z utkání v Srbsku, na tréninku Sigmy Olomouc se bude hlásit do konce tohoto týdne. "Plzeň opouštím s těžkým srdcem, Viktorii a její úžasné fanoušky čekají velké zápasy v Evropě i v českých soutěžích. V tuto chvíli však potřebuji být co nejblíže své rodině v Olomouci a jsem šťastný, že vedení Viktorie vyšlo mému velkému přání vstříc. Nyní se soustředím na zápasy v dresu mateřské Sigmy Olomouc, Viktorii děkuji za pochopení a porozumění, s vedením i spoluhráči budu v úzkém kontaktu a samozřejmě budu klubu držet palce,“ doplnil informace Roman Hubník.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24