QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská Trojka se pokusí o mikulášský rekord! Buďte u toho!

30.11.2022 10:15

Třetí městský obvod svolává všechny mikulášské skupiny. Chce se totiž pokusit o největší sraz Mikulášů, čertů a andělů.

Čertovská škola na Šídlováku_foto QAP (9)

Akce se bude konat 5. prosince na náměstí Republiky v Plzni. „Každý, kdo přijde na náměstí mezi 16. a 21. hodinou v kostýmu Mikuláše, čerta nebo anděla, obdrží po registraci Certifikát pravosti a voucher na jeden pekelně horký nápoj zdarma. Pro děti bude připravený mošt, pro dospělé oblíbený svařák,“ zve všechny Plzeňany i návštěvníky města starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Bohatý program začíná v 16 hodin představením Techmania Science Center. „Od 17 hodin zahrají Maxim Turbulenc, od 19. a 20. hodin to rozjede plzeňská kapela Semtex a po osmé by na náměstí měly dorazit i mikulášské družiny, které již obešly své rajony,“ uvádí Pavel Šrámek, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Sčítat všechny nadpřirozené bytosti a dohlížet na splnění regulí, bude komisař agentury Dobrý den, která registruje české rekordy. V tomto případě se jedná o nový zápis do České knihy rekordů, sezvat všechny tři postavy se u nás totiž ještě nikdo nepokusil. Nutné je přijít v kompletním převleku. Registrován bude moc být každý Mikuláš, čert nebo anděl, který se k registraci dostaví v kompletním převleku. Čert musí mít rohy, čertovskou masku nebo začerněný obličej, ocas a odpovídající oblečení. „U anděla se očekávají andělská křídla, dlouhé vlasy nebo paruka, hvězda ve vlasech či na čele, čelenka se svatozáří nebo třpytky ve vlasech a bílé či světlé oblečení. Mikuláš potřebuje biskupskou čepici, vousy, berlu a odpovídající oblečení,“ upozorňuje na podmínky zápisu o rekord místostarosta MO Plzeň 3 Ondřej Ženíšek.

Akce bude ukončena ve 21:00, kdy bude počet čertů, andělů a Mikulášů, kteří se během odpoledne sešel na plzeňském náměstí, vyhlášený.

Kromě toho na děti čekají dvě profesionální mikulášské skupiny s nadílkou od třetího městského obvodu zdarma. Rodiče mohou využít příležitosti a předat jejich prostřednictvím i své vlastní balíčky. Chybět nebude váha na vážení hříšníků nebo mikulášský fotokoutek.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24