QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni by ve vnitrobloku Korandova mohlo vzniknout multifunkční hřiště - FOTKY

01.08.2022 10:38

Ve čtvrtek 28. července byla veřejnosti představena studie na rekonstrukci vnitrobloku v ulici Korandova v Plzni. Studie navrhuje i demolici garáží. Podrobnosti v článku.

Korandova studie Plzeň_QAP (2)
Korandova studie Plzeň_QAP (2)Korandova studie Plzeň_QAP (4)Korandova studie Plzeň_QAP (37)Korandova pozvánka_ÚMO3Korandova studie Plzeň_QAP (6)Korandova studie Plzeň_QAP (10)Korandova studie Plzeň_QAP (5)Korandova studie Plzeň_QAP (7)Korandova studie Plzeň_QAP (8)Korandova studie Plzeň_QAP (21)Korandova studie Plzeň_QAP (9)Korandova studie Plzeň_QAP (11)Korandova studie Plzeň_QAP (1)Korandova studie Plzeň_QAP (12)Korandova studie Plzeň_QAP (24)Korandova studie Plzeň_QAP (13)Korandova studie Plzeň_QAP (14)Korandova studie Plzeň_QAP (36)Korandova studie Plzeň_QAP (15)Korandova studie Plzeň_QAP (16)Korandova studie Plzeň_QAP (17)Korandova studie Plzeň_QAP (18)Korandova studie Plzeň_QAP (22)Korandova studie Plzeň_QAP (19)Korandova studie Plzeň_QAP (31)Korandova studie Plzeň_QAP (34)Korandova studie Plzeň_QAP (20)Korandova studie Plzeň_QAP (23)Korandova studie Plzeň_QAP (26)Korandova studie Plzeň_QAP (27)Korandova studie Plzeň_QAP (28)Korandova studie Plzeň_QAP (29)Korandova studie Plzeň_QAP (30)Korandova studie Plzeň_QAP (32)Korandova studie Plzeň_QAP (33)Korandova studie Plzeň_QAP (35)Korandova pozvánka_ÚMO3 (1)Korandova studie Plzeň_QAP (25)

Úřad městského obvodu Plzeň 3 představil veřejnosti studii na rekonstrukci vnitrobloku v ulici Korandova. Vnitroblok je ohraničen Korandovou a Plachého ulicí. Město Plzeň tady vlastní mnoho domů, část je rekonstruovaná, část se rekonstruuje a v jednom z domu je 16. mateřská škola. “Jedná se o unikátní prostor, protože je to taková oáza klidu v širším centru města. Naším záměrem bylo využít potenciál této zóny a posílit v ní relaxační a rekreační funkci tohoto území,” řekl v úvodní řeči Petr Baloun, 1. místostarosta ÚMO Plzeň 3.

“V jedné z částí vnitrobloku vznikne klidová zóna, kde by měly být prvky pro děti. Sportovně relaxační plocha pro lidi, kteří si zde chtějí sednout a přečíst si například knížku,” řekl Baloun. Tato zóna zahrnuje hřiště pro menší děti, hřiště pro větší děti i část pro dospělé.

“V zadní části by mohla být multifunkční aréna s víceúčelovou hrací plochou, která by sloužila i pro mateřskou školku. V odpoledních hodinách by hřiště bylo přístupné veřejnosti,” popsal využití plochy Baloun. Obyvatelům se tento nápad příliš nezamlouval. Aktivity spojené s využíváním multifunkčního hřiště by podle nich mohly zvýšit ve vnitrobloku hluk. “Celý vnitroblok by se na večer uzavíral. Vnímáme stížnosti místních na noční hluk, kdy se tady schází v nočních hodinách mládež. Byl by tady správce, který by to tu měl na starosti. Mohl by to být i někdo z místních.”

Jedno z hojně diskutovaných témat bylo parkování. Dle názorů přítomných občanů je parkování v této zóně nedostatečné. “Veškeré parkování, které je zde navrženo se nachází ve vstupní části vnitrobloku. Mohlo by zde být parkoviště pro invalidy a K+R (řežim pro zastavení a vyložení/naložení dětí) pro školku,” řekl místostarosta.

Ve studii se počítá i se zbouráním garáží.  “Parkování pro místní obyvatele by bylo řešeno formou rezidenčních parkovacích stání. Tím bude zaručeno parkování pro místní individuální dopravu. To zahrnuje opravy i demolici garáží, které zasahují do dopravního řešení jednosměrné okružní komunikace,” řekl Petr Baloun. Navrhovaná demolice garáží se nelíbila jejich vlastníkům. “Vycházeli jsme z toho, že garážová stání tohoto typu do takového území nepatří,” reagoval Baloun. Ujistil ale následně přítomné majitele garáží, že představený plán je prozatím jen studie a připomínky, které byly vyřčené, se zaznamenají. “Majitelé garáží budou vyzváni, budeme s nimi jednat, zda se garáže podaří vykoupit nebo ne.”

Projekt je momentálně ve formě studie. Případná realizace by postupovala po etapách, přibližně v roce 2023.

 

foto QAP

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24