Na Tachovsku proběhla kontrola dodržování zákazu prodeje alkoholu dětem. Jak to dopadlo?

01.02.2023 10:51

Policisté na Tachovsku se zaměřili na dodržování zákazu prodeje alkoholu dětem. Při policejní akci odhalili trestný čin i cizince, který u sebe přechovával drogy.

akce drogy foto MP

“V uplynulých dnech se v tachovském okrese uskutečnilo bezpečnostní opatření, jehož cílem je preventivně působit v provozovnách, které jsou místem, kde může docházet k prodeji alkoholu mládeži. Policisté se i se dvěma služebními psy zaměřili na restaurační zařízení, zábavné podniky, bary a kluby, kde kontrolovali, zda obsluha dodržuje zákaz prodeje alkoholu či tabákových výrobků osobám mladším osmnácti let,” uvedla mluvčí policie Iva Vršecká.

Celkem policisté kontrolovali 10 zařízení. “Prodej alkoholu nezletilým policisté nezjistili, odhalili ale trestný čin, a to před jedním z barů v Tachově. I přes přítomnost a upozornění policejní hlídky nasedl 34letý muž do vozidla, které bylo technicky nezpůsobilé pro provoz na pozemních komunikacích, a odjel. Při následné kontrole policisté zjistili, že kromě neplatné technické kontroly má muž vysloven trest zákaz řízení všech motorových vozidel,” řekla mluvčí policie.

“Byl také vyzván k dechové zkoušce, které se odmítl podrobit. Muž neprokázal svou totožnost a opakovaně nerespektoval výzvy policistů, proto proti němu byly použity donucovací prostředky. Dále byl také zjevně pod vlivem návykové látky, policisté jej proto převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Poté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,” dodala Iva Vršecká.

V jednom z barů policisté zajistili u cizince malé množství marihuany. “Dalším zjištěným protiprávním jednáním bylo přechovávání malého množství marihuany pro vlastní potřebu, které policisté zjistili u 31letého cizince, také v jednom z barů v Tachově. Věc policisté kvalifikovali jako přestupek a uložili za něj pachateli příkaz na místě,” uvedla mluvčí.

Foto ilustrační
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24