QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie pátrá po totožnosti ženské kostry ze Kdyně

13.08.2010 14:57

U Kdyně na Domažlicku byla v úterý 10. srpna nalezena kostra ženy. Její totožnost zatím policie nezná. Proto za pomoci ženiných šperků žádá veřejnost o pomoc. Poznáte je?

IMG_7302
IMG_7291IMG_7292IMG_7297IMG_7302IMG_7303IMG_7305IMG_7306

V úterý 10. srpna byly u Kdyně na Domažlicku nalezeny kosterní pozůstatky ženského těla a to v lesním porostu mezi autokempem Hájovna a vrchem Koráb. Policie žádá o veřejnost o pomoc při zjištění totožnosti nalezené ženy.

"Z předběžné lékařské zprávy vyplynulo, že žena zemřela asi před třemi až šesti měsíci. Přesná příčina smrti zatím nebyla stanovena. S největší pravděpodobností se jednalo o ženu bílé pleti, štíhlé postavy, stáří 30 až 40 let, výšky asi 165 cm, tmavých kaštanových vlasů," uvedla mluvčí policistů Martina Kohoutová. "Na místě nebyly nalezeny žádné doklady ani zbytky oblečení a obuvi, pouze šperky z bílého kovu, pravděpodobně ze stříbra, které zřejmě měla žena na sobě," dodala.

Jedná se o 2 řetízky v délce asi 50 cm, s klasickým uzávěrem, jeden řetízek je kulatý a druhý plochý. Na nich byly dva drobné přívěsky, přibližně 1 cm vysoké, jeden ve tvaru delfína a druhý ve tvaru obdélníku se zasazeným vybroušeným bílým čirým kamenem. Také byly nalezeny dva páry náušnic, jeden ve tvaru kuličky o průměru asi 10 mm, druhý ve tvaru pěticípé hvězdy o průměru asi 8 mm ( viz fotky).

Totožnost mrtvé ženy se zatím nepodařilo zjistit. Na případu intenzivně pracují policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, kteří pracují s několika vyšetřovacími verzemi. Mohlo se jednat o cizí zavinění, ale také nemuselo jít o násilnou smrt.

Policisté žádají občany, kteří by měli informace k totožnosti mrtvé ženy, aby zavolali na tísňovou linku Policie České republiky 158 nebo kontaktovali nejbližší policejní služebnu.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24