Tragédie na Domažlicku. Na muže spadl strom, zemřel na místě

22.09.2022 14:25

Všechny složky IZS vyjížděly ve čtvrtek 22. září kolem jedenácté hodiny dopoledne na Domažlicko. Na muže spadl strom poblíž obce Hvožďany.

foto QAP CZ

"Dnes krátce před jedenáctou hodinou jsme přijali oznámení o pádu stromu na osobu, ke kterému došlo v lesním prostranství u obce Hvožďany. Na místo se dostavily všechny složky IZS," potvrdila mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Záchranáři už muži nemohli pomoci. "U muže ročník 1980 se záchranáři dvě desítky minut snažili obnovit životní funkce kardio-pulmonálni resuscitaci. Bohužel muž utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl. Lékař konstatoval jeho úmrtí, na místo byl povolán koroner," dodala tisková mluvčí záchranné lužby Mária Svobodová s tím, že na místo letěl i vrtulník záchranné služby.

Tragédie se stala při kácení. "Prvotním šetřením provedeným na místě bylo zjištěno, že při kácení stromu došlo k jeho zaklínění v koruně, jeho odskoku a následnému pádu na muže (ročník 1980). Dotyčný muž byl zpod kmene stromu vyproštěn, na místě byla prováděna jeho resuscitace, která byla neúspěšná a muž bohužel na následky svého zranění na místě podlehl," sdělila dále tisková mluvčí policie.

Na místo je přivolán koroner a bude nařízena soudní pitva. "Případem se budou nadále zabývat policisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Domažlice," doplnila Šmaterová.
 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24