QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vláda rozhodla. Povinné očkování nebude, školy budou mít 10 dní volna navíc

19.01.2022 15:30

Vláda po svém jednání uvedla, že povinné očkování nebude. Původně bylo očkování povinné pro zaměstnance v určitých profesích. Vláda také schválila 10 dní pandemického ředitelského volna.
 

EA7A6103

Vláda po svém jednání 19. ledna sdělila, že povinné očkování nebude. „Shodli jsme se dnes na tom, že očkování proti covidu-19 povinné nebude. To nijak nemění náš postoj k vakcinaci. Očkování je stále nejlepší způsob boje proti covidu-19 a nejjistější cesta, jak se vyhnout těžkému průběhu nemoci a hospitalizaci,“ doporučuje premiér Petr Fiala a vyzývá všechny, aby se nechali naočkovat.

Vláda schválila také pandemické ředitelské volno. „Ředitelé škol budou mít možnost v pandemickém stavu vyhlásit 10 dnů ředitelského volna nad rámec stávajících pěti dní,“ uvedl Petr Fiala.

Důležitost očkování zdůraznil i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. „V podstatě nemáme v nemocnicích jediného pacienta s vážným průběhem, který je po třetí dávce a nemáme ani jedno úmrtí po boostovací dávce. Všem doporučuji, aby třetí dávku co nejdříve podstoupili. Ukazuje se ale, že i druhá dávka vás silně ochrání,“ řekl Vlastimil Válek.

Vláda uvedla, že v souvislosti na postupující šíření mutace omikron připravila všechny opatření, aby zabránila zhroucení systému a poskytla včas dostupnou léčbu.

 

foto: vlada.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24