Jak fungují first minute zájezdy a proč jsou výhodné?

12.03.2024 13:10

Pokud patříte mezi ty cestovatele, kteří nechtějí platit víc než je nutné, pak by first minute zájezdy neměly ujít vaší pozornosti. Mohou být cestou k levné, přitom nezapomenutelné dovolené. Přečtěte si, jak tento koncept funguje a jak ho nejlépe využít.

skrz.cz_qap.cz_Jak_funguji first minute zájezdy a proč jsou výhodné

Co jsou first minute zájezdy

Tzv. zájezdy first minute jsou klíčem k výhodné dovolené. Princip tohoto konceptu je rezervovat si dovolenou s co největším předstihem, což může přinést nemalé slevy. Akci vytvořily cestovní kanceláře proto, aby naplnily své zájezdy co nejdříve a odstranily nejistotu spojenou s neobsazenými místy. V dnešní době k včasnému nákupu nemotivují jen výhodnou cenou, ale i dalšími bonusy – jako jsou slevy pro děti, možnost složení nízké zálohy a zbytek dovolené doplatit později nebo třeba parkování na letišti zdarma. Konkrétní výhody si každá cestovka určuje vlastní.

Proč jsou tyto zájezdy levnější

Tajemství nízkých cen těchto zájezdů spočívá v potřebě cestovních agentur naplnit kapacitu nasmlouvaných míst v ubytování a dopravních prostředcích. Nabídnout slevy těm, kteří se rozhodnou rezervovat dovolenou hned po vypsání nových zájezdů, pomáhá agenturám minimalizovat rizika spojená s nedostatkem zájemců. To vytváří win-win situaci pro cestovatele i agentury.

Jak toho využít

Přijde vám to zajímavé? Pokud vám nevadí plánovat dopředu, není důvod first minute nevyužít. Stačí si rezervovat dovolenou ve správnou chvíli. Obecně platí, že čím dříve rezervujete, tím více můžete ušetřit. Vyhovuje vám letět k moři v létě? Pokukujte po nabídkách už na podzim a ke konci roku, kdy se začínají vypisovat. Plánování dovolené tímto způsobem přináší nejen úspory, ale i výběr z bohatší nabídky. Ta nejoblíbenější letoviska, termíny i hotely budou ještě volné.

A kde first minute zájezdy najít?

Máte několik možností. Můžete si postupně otevřít webové stránky cestovních kanceláří a tam hledat sekci „first minute“ či „first moment“. Tímto způsobem se dostanete ke stovkám zájezdů u každé CK. Navštívit lze i kamennou pobočku ve vašem okolí a požádat zdejší personál o pomoc s výběrem. Pohodlné a přehledné řešení nabízí vyhledávač dovolených Skrz.cz, který sdružuje first minute zájezdy od českých cestovek na jedno místo a díky filtrům snadno najdete a porovnáte nabídky podle svých preferencí.

Prozkoumat svět za méně peněz nikdy nebylo jednodušší. First minute nabízí nejen finanční úsporu, ale také šanci objevit nová místa a vytvářet životní vzpomínky. Rezervujte si dovolenou chytře včas a těšte se na ni klidně půl roku dopředu. Protože i to těšení je na cestování krásné.

 

Foto unsplash.com

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24