QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vlastní sádky nám umožňují vařit z těch nejčerstvějších ryb, říkají majitelé Restaurace Roští

01.03.2024 10:44

Nedaleko křimického zámku v Plzni se nachází oáza klidu a výborného jídla – Restaurace Roští. Vede ji sympatický mladý tým v čele s Michalem Burešem a Matějem Brožem. Restaurace je proslulá kapřími hranolkami, ale jak říkají její majitelé, Roští zdaleka není jen o rybách!

Restaurace Roští (6)
Restaurace Roští (6)Restaurace Roští_foto_0224 (4)Restaurace Roští_foto_0224 (5)Restaurace Roští_foto_0224 (8)Restaurace Roští (4)Restaurace Roští_foto_0224 (6)Restaurace Roští_foto_0224 (3)Restaurace Roští_foto_0224 (1)Restaurace Roští (3)Restaurace Roští_foto_0224 (7)Restaurace Roští (5)Restaurace Roští (2)Restaurace Roští (8)Restaurace Roští (7)team Restaurace Roští

Kus přírody ukrytý ve stínu kulturní památky, kterému dříve dominovala pouze rybářská chata a řeka Mže, nyní nabízí příjemné místo k odpočinku. Restaurace Roští je vyhledávaná nejen pro rybí lahůdky, které kuchaři připravují z těch nejčerstvějších surovin. Lidé se do Křimic rádi vrací i na kulturní akce, které se zde pravidelně konají.

„Celý objekt je rybářů, úplně původně tu byla jedna budova, rybářská chata. Ta dnes slouží jako pivnice, kde rychlé osvěžení oceňují hlavně cyklisté a turisté, kteří se u nás rádi zastavují na svých cestách,“ říká vesele Michal Bureš, spolumajitel Restaurace Roští, která zde byla v posledních letech vybudována.

Restaurace nabízí moderní českou kuchyni a těší se velké oblibě. „Název restaurace vlastně vymysleli místní, vždy se téhle lokalitě říkalo Roští nebo Křoví. Chtěli jsme zachovat tradici,“ vysvětluje spolumajitel Matěj Brož. V logu restaurace naleznete rybu, jedním z důvodů jsou vlastní sádky, ze kterých kuchyně čerpá.

„Většina naší kuchyně je postavena na lokálních surovinách. Vlastní sádky nám umožňují vařit z těch nejčerstvějších ryb. Naši kuchaři připravují pstruhy na grilu, děláme ale i nejrůznější tematické večery. Návštěvníci se rádi vrací na zvěřinové i zabijačkové hody nebo třeba na zelné menu z lokálního zelí,“ vyjmenovává Matěj Brož.

Lahůdkou, za kterou se do restaurace sjíždějí lidé z celého okolí, jsou kapří hranolky. „Nabídku jídel měníme co tři měsíce. Jedinou stálicí jsou kapří hranolky, ty jsou oblíbené,“ říká Michal Bureš. „Jen pro zajímavost, během prvního roku jsme udělali hranolky ze tří tun kaprů!"

„Ano, kapří hranolky jsou u nás nejžádanější," přikyvuje s úsměvem jeho kolega Matěj Brož. „A v létě jsou hodně oblíbené rybí karbanátky, to je rodinný recept našeho kuchaře,“ prozrazuje.

Každý kuchař v Restauraci Roští má bohaté zkušenosti s přípravou těch nejrůznějších pokrmů. V nabídce aktuálně naleznete jak zmiňované rybí speciality, tak například dančí hřbet, hovězí líčka, burger z prémiového hovězího masa nebo kachní roládu. Kuchaři myslí i na sladkou tečku. Dezerty jsou originální a nelahodí jen oku, ale i chuťovým pohárkům.

Kombinace atraktivní lokality a výborného jídla dělá z areálu Restaurace Roští vyhledávané místo. Z prosklených oken a terasy restaurace je kromě zámku vidět i na zahradu, kde si mohou návštěvníci během sezony zahrát adventure golf, půjčit si vybavení a chytat ryby nebo jen tak posedět u řeky s oroseným půllitrem tankového piva či limonády.

Lokalita je díky zmiňovaným výhodám atraktivní jak pro firemní večírky, soukromé akce, tak pro svatební obřady. „V létě hostíme hodně svateb. Jsme na kraji Plzně, v přírodě, je tu klid a zároveň všude blízko. To je naše velká výhoda. Momentálně máme ještě pár volných termínů na srpen, ale i ty budou rychle pryč,“ konstatuje Michal Bureš.

Restaurace Roští pořádá akce i pro širokou veřejnost. Ty se těší velké oblibě. „Velmi populární je naše vinobraní, pořádáme také Neckyádu nebo akci s názvem Vinná stezka. V loňském roce si na ni našlo cestu více než tisíc lidí,“ říká Matěj Brož.

„Akce pravidelně zveřejňujeme na našem Instagramu nebo Facebooku. V letošním roce se mají naši příznivci na co těšit. Chystáme atraktivní akce i zajímavá menu," uzavírají majitelé restaurace.

Adresa:

Restaurace Roští

Zámecká ul. 503/5, Křimice

email: rezervace@restauracerosti.cz

telefon: +420 731 207 001

online rezervace ZDE

menu ZDE

Foto: Restaurace Roští
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24