Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

Vandal zdevastoval několik aut na Slovanech! Policie hledá svědky

02.03.2016 9:18

Policisté pátrají po vandalovi, který v několika ulicích na Slovanech v Plzni rozbíjel okna zaparkovaných aut, u některých skákal i po kapotách. Policie zveřejnila ZÁZNAMY Z KAMER!

FOTO_QAP_CZ (58)

Řádění vandala proběhlo v úterý 2. února letošního roku krátce po jedné hodině ranní. Vandal se vyřádil hned na několika autech a navíc rozbil i výlohu pojišťovací společnosti. Celkem napáchal škody za desítky tisíc. Policisté teď shání případné svědky.

Několik aut se pachateli podařilo poškodit během pouhých zhruba deseti minut. "Prvním terčem jeho útoku se stalo osobní motorové vozidlo tovární značky Toyota Land Cruiser, které stálo na Slovanské třídě před domem číslo 90. Poté neznámý vandal pokračoval na křižovatku s ulicí Liliová, kde poškodil vozidlo značky Honda Civic. Následně se přesunul do ulice Modřínová. Zde poškodil skleněnou výlohu pobočky jedné z pojišťovacích společností. Poté přešel do Zahradní ulice, kde si vyhlédl vozidla Škoda Octavia a Škoda Felicia, na kterých vybil svou zlost. Své řádění ukončil několika skoky na kapotě vozu Opel Corsa, které bylo zaparkováno v téže ulici. U napadených aut většinou rozbil čelní sklo či boční dveře. Škoda byla vyčíslena na téměř 37 tisíc korun," popisuje celou štaci vandala mluvčí policie Hana Štefflová.

Podle policie se mělo jednat o muže světlé pleti, který měl na hlavě kšiltem dozadu nasazenu kšiltovku bílošedé barvy s nezjištěným logem. Na sobě měl černou bundu, tmavé kalhoty a černé šněrovací boty s bílým lemem.

Policie zatím po vandali pátrá bez větších úspěchů a obrací se proto na veřejnost s žádostí o pomoc. Podařilo se dokonce zíksat záznamy z kamerového systému, nicméně ty nejsou úplně zdařilém (viz fotogalerie). I tak by ale někdo mohl vandala na záběrech poznat. "Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří se v předmětné době pohybovali na shora popsaných místech nebo v bezprostředním okolí a všimli si podezřelého chování jakékoli osoby, nebo osoby, které jsou schopny identifikovat muže zachyceného na fotografiích z kamerového systému, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: PČR

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství