Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

TOP 09 nás nepříjemně překvapila, říká Roman Andrlík

10.11.2010 8:09

Koalice na Slovanech, druhém obvodě, kde vyhrála ODS v komunálních volbách, je podle Romana Andrlíka, kandidáta na starostu za ČSSD, podivná. TOP 09 nás podrazila, plácli jsme si na spolupráci den před dohodou s ODS, tvrdí Andrlík.

Roman Andrlik

Koalice na Slovanech se vyvíjela jinak než si představovala ČSSD, která tam sice volby nevyhrála, ale souboj byl velice těsný. Podle lídra ČSSD na Slovanech Romana Andrlíka, se den před dohodou s ODS strana TOP 09 dohodla s ČSSD. Je tedy Top 09 pravicová nebo levicová? Není jen prospěchářská, ptá se Andrlík?

"Před volbami bylo plno práce, ani jsme nepřemýšleli o tom, kdo vyhraje ani nad tím, kdo s kým bude spolupracovat," říká lídr ČSSD pro Plzeň - Slovany Roman Andrlík. "Nějaké očekávání samozřejmě bylo, ale jediné rozčarování z celých voleb je pro mě to, jak se k nám zachovala TOP 09, která něco jiného uváděla do médií a něco jiného pak udělala," dodává. Mezi ČSSD a TOP 09 totiž hoří menší oheň. TOP 09 tvrdí, že nikdy spolupráci s ČSSD nepotvrdila, ČSSD zase tvrdí opak. "ODS nás korektně, jako první, oslovila s nabídkou, která pro nás byla neakceptovatelná a tak jsme zahájili jednání s ostatními stranami tedy TOP 09, KDU - ČSL, Pravá volba pro Plzeň. Tam jsme předložili naše nabídky a jelikož byly velmi velkorysé a jednání bylo dost otevřené, podali jsme si ruce. Dohodli jsme se, že vlastně už jen doladíme podrobnosti koaliční smlouvy, plácli jsme si na to. A druhý den jsme se dozvěděli, že TOP 09 uzavřela tuto koalici s ODS," vysvětluje Andrlík problém. "Takže jsme se ocitli v opozici s Křesťanskými demokraty a ještě s komunisty," konstatoval.

Podle Andrlíka je zarážející, že se TOP 09 spojila právě s ODS, když před volbami se honosila tím, že chce v Plzni udělat pořádek a to si právě spojení s ODS jaksi protiřečí. "Je to jasné pravicové spojení a to není šťastné pro Slovany," dodává. "Nechápu, proč přijali naši nabídku, která jim nabízela kontrolu nad financemi a najednou jdou s ODS, která jim tuto kontrolu neumožní. Není mi jasné, jestli je TOP 09 pravice nebo levice tak, jak se tvářila před dohodou s ODS," zamyslel se lídr ČSSD.

"Rozhodně jim budeme v patách a budeme sledovat, zda splňují to, co mají v programovém prohlášení a zda si neprotiřečí," slibuje za ČSSD Roman Andrlík.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství