Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Případ brutální vraždy na Lochotíně míří k soudu! Bývalému policistovi hrozí 20 let vězení

09.05.2014 15:13

Brutální vražda ženy na plzeňském sídlišti se dostane už po víkendu k soudu. Bývalému policistovi Miloši Babykovi hrozí až 20 let vězení za ubodání ženy na chodbě paneláku.
 

Miloš Babyka na snímku, který byl zveřejněný v době, kdy po něm GIBS pátrala.

Před senátem Krajského soudu v Plzni se už po víkendu začne rozplétat hrůzný a tragický příběh. Na lavici obžalovaných usedne bývalý policista Miloš Babyka, kterému hrozí za vraždu jeho manželky až 20 let vězení. Na začátku letošního roku se Babyka dokonce pokusil o sebevraždu.

Ke krvavému útoku na ženu došlo vloni na konci srpna v paneláku na Lochotíně. Babyka si podle všeho počíhal na svoji ženu, tu pak na chodbě domu zneškodnil a pobodal. Žena následně zemřela ve Fakultní nemocnici na mnohačetná poranění. Miloš Babyka se okamžitě stal hledaným mužem číslo jedna. Nad Plzní dlouho kroužil policejní vrtulník, manévry se rozrostly dokonce i mimo západočeskou metropoli, přesto expolicista svým bývalým kolegům unikal několik dnů. Podrobnosti k vraždě včetně fotografií z místa činu najdete zde.

Do celé věci se vložila také Generální inspekce bezpečnostních sborů. Babyku komando zatklo týden po vraždě v jeho úkrytě u Zábělé u Plzně. Uprchlík se ukrýval pod mostem v lese. Více o zatčení se dočtete zde. "Na místo byli přivoláni příslušníci taktické skupiny generální inspekce spolu s příslušníky Zásahové jednotky Krajského ředitelství Policie ČR Západočeského kraje, kteří provedli potřebná opatření a hledaný muž byl při návratu na jízdním kole do svého úkrytu zadržen. Přesto, že bylo samotné zadržení velmi rychlé a pachatel byl zjevně překvapen, kladl značný aktivní odpor a nechtěl se vzdát. Při následné prohlídce byl u dopadeného muže nalezen nůž," potvrdila tehdy QAPu mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Hned druhý den padlo obvinění z vraždy.

Babyka se na začátku roku pokusil o sebevraždu. Soudu ale neujde, přežil...

O Babykovi se začalo ve velkém mluvit znovu na začátku letošního roku, když se pokusil o sebevraždu ve věznici v Plzni na Borech. Jak Vás QAP.CZ informoval, po požití léků skončil na JIP. Otravu ale přežil a soudu tak neujde. Hlavní líčení začíná v pondělí 12. května u Krajského soudu v Plzni. Babykovi hrozí až 20 let vězení.

 

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství