Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Darujte krev a pomozte tak zachránit životy

18.03.2013 15:04

Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice v Plzni pořádá další tradiční odběr krve dobrovolným dárcům. Patronkou projektu je plzeňská rodačka Kateřina Emmons.

IMG_6467

Přijít darovat krev můžete ve středu 20. března od 6:30 do 17:30 na Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice v Plzni v ulici 17. listopadu. Krev mohou darovat osoby ve věku od 18 do 65 let.

K dárcovství nemusíte mít sebou lékařské doporučení, nutný je pouze doklad totožnosti a doklad o zdravotním pojištění.

Patronkou projektu je opět plzeňská rodačka, sportovní střelkyně Kateřina Emmons. Krev přijdou darovat i zaměstnanci Správy NP a CHKO Šumava.

Všichni si uvědomujeme, že krev je nejcennější tekutinou na světě, kterou přes veškerý vědecký pokrok nelze jakkoliv nahradit. Často kolem sebe slyším, že s rozvojem léčebných metod hraje krev stále větší roli a že již zítra může moji krev někdo potřebovat. Jestliže je to v mých silách, chci pomoct. Doufáme, že naše šumavská, ochranářská krev bude pro plzeňské lékaře přínosem, protože bude bez závad. Všichni máme pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu, jsme v dobré kondici,“ říká Jiří Mánek ředitel Správy NP a CHKO Šumava.

Muži mohou darovat krev čtyřikrát ročně, ženy třikrát do roka. Dárci by měli k odběru přijít lehce najedení, před odběrem krve je důležité se také hodně napít. Každý dárce dostane jako poděkování malý dárek. 

foto : Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství