Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

V MOL Cupu porazila plzeňská Viktoria Zbrojovku 2:1

15.11.2015 17:00     15.11.2015 19:01

Viktorii čekalo v neděli 15. listopadu odpoledne utkání osmifinále MOL Cupu 2015/16. S brněnskou Zbrojovkou si doma poradila 2:1.

Foto FC Viktoria Plzeň

K úvodnímu zápasu do Doosan Areny přijela Zbrojovka Brno, tedy tým, který Viktorii na konci října v Synot lize porazil 1:0. Viktoriáni tak měli svěřencům Václava Kotala co vracet.

V základní sestavě Viktorie od posledního zápasu v Ostravě došlo ke čtyrem změnám, které byly z většiny zapříčiněné povoláním hráčů do národních výběrů Česka a Slovenska. Utkání začalo minutou ticha za oběti teroristického útoku v Paříži v pátek 13. listopadu.

Aktivněji do zápasu vstoupili viktoriáni. V 7. minutě Jan Kopic hlavičkou prodlužoval Hejdův centr. Gólman hostů ovšem s tímto pokusem neměl problém. Poprvé si mohla Doosan Arena zakřičet gól ve 24. minutě, když se Kučera přesně trefil k tyči. Celému zakončení ale předcházel ofsajd Hejdy a tak gól nebyl správně uznán. O deset minut později dostal míč na polovině hřiště Aidin Mahmutovič, který utekl brněnskému stoperovi a ve vápně prostřelil Doležala! Ve 41. minutě mohl odpovědět Keresteš, ovšem mířil zhruba metr vedle.

Jak první dějství skončilo, tak to druhé začalo. Viktoria opět byla aktivnější, ale k nebezpečnému zakončení se nepropracovala. Brnu se podařilo v 71. minutě srovnat. Při závaru v plzeňském vápně se nejlépe zorientoval Řezníček a vyrovnal na 1:1. V 79. minutě Jan Kopic chytře přeloboval Doležala, ovšem míč zamířil z úhlu jen do tyče a kutálel se po brankové čáře zpátky k oběma aktérům. Hostující gólman si ale míč při snaze chytit jej srazil do branky a stav byl 2:1. Viktoria zbytek zápasu kontrolovala, ale i přes velkou snahu se jí třetí branku přidat nepodařilo.

Viktoria tak jde do odvety s vítězstvím 2:1. Druhý zápas je v Brně na programu 2. prosince.

FOTO: FC Viktoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT