Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prodej stromků: Kde si v Plzni pořídíte vánoční stromeček a jaká bude jeho cena?

08.12.2020 13:38

Prodej vánočních stromků je k vidění na několika místech v Plzni. Jaká je cena jednotlivých druhů stomů? A jaký stromeček upřednostňujete Vy? Jedličku, smrček, borovici nebo umělý stromek?

Prodej vánočních stromečků odstartoval.

Poprvé se vánoční stromeček v Čechách objevil v roce 1812 v Praze-Libni v rodině bohatého měšťana. Stromky můžete zakoupit u velkých hobymarketů nebo u menších prodejců. Řezaný stromek se má skladovat v chladu a v nádobě s vodou. Je nutné odříznout špalíček na kmínku, který je zalepený smolou. Díky řezu přijme asi pět litrů vody a zůstane déle svěží.

V Hornbachu zakoupíte z řezaných stomů pouze jedli. Na výběr máte ze čtyř velikostí. Za nejmenší jedli, do 150 centimetrů výšky, zaplatíte 299 korun. Za jedličku vysokou 230 až 270 centimetrů dáte 1290 korun. Jedle dosahující výšky 170 centimetrů Vás vyjde na 539 korun, do 220 centimetů vysoká jedle stojí 720 korun. Kdo se nechce tlačit s ostatními lidmi při výběru stromku, může využít služeb, které Hornbach nabízí a objednat si jedli online až domů.

I Obi nabízí řezané jedličky. Nejmenší za 329 korun, do 175 centimentrů za 439 korun, dvoumetrová jedle stojí v Obi 599 korun, ta největší, do 250 centimetrů, pak 799 korun.

Na parkovišti před Nákupním centrem Borská pole si můžete koupit smrk i borovici za 399 korun, cena jedle se pohybuje dle velikosti stromu od 499 do 799 korun.

Před Kauflandem na Borech se stromky prodávají také, jednotná cena za menší jedli, smrk a borovici je 199 korun. Vánoční stromky se dají pořídit i před OC Olympia v Plzni Černicích. "Od konce listopadu zakoupíte před Centrem Olympia Plzeň krásné vánoční stromečky z Benešovska," uvádí obchodní centrum.

Jedle korejské i kavkazské, borovice černé nebo lesní i smrky stříbrné případné ztepilé můžete zakoupit od 28.11. přímo na farmě "Vánoční stromky Calta" v Příšově. Tato farma má od 5. prosince i svůj prodejní stánek u Globusu naproti Auto Kelly v Úněšovské ulici. Stromky můžete koupit i přímo v Malesicích u pí. Třískové v Chotíkovské ulici.

I Správa veřejného statku města Plzně začne prodávat v areálu městských sádek pod rybníkem Košinář od 12. prosince vánoční stromky. Vánoční stromky pocházejí z městských lesů z lesních ploch pod elektrovody. Prodávat se budou zejména borovice, smrk ztepilý a smrk stříbrný, celkem půjde o 600 stromků jako každý rok. Ke koupi budou od soboty 12. prosince do středy 16. prosince, nebo do vyprodání zásob. Prodejní doba je stanovena od 10 do 17 hodin. Cena za standardní stromek bude 250 korun, za výběrový pak zákazník zaplatí 350 korun.

Vánoční stromečky od Křížků budou letos opět v prodeji, a to od 10. prosince. Najdete je na obvyklém místě vedle Galerie Slovany. Otevírací doba bude od pondělí do soboty od 10 do 18 hodin, v neděli od 13 do 18 hodin.

Další místa prodeje vánočních stromků budou doplněna.

Foto: ilustrační

 

 


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství