Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Děti soutěžily o Zlatou srnčí trofej v Nebílovech

31.05.2010 9:48

Již čtyřicítku oslavila soutěž Zlatá srnčí trofej pro děti. V květnu si v ní zasoutěžily děti v Nebílovech na jižním Plzeňsku. Ochránci přírody si klání pochvalují, dětí se zájmem o přírodu neubývá.

Trofej 044
Trofej 012Trofej 014Trofej 017Trofej 041Trofej 044

Zlatá srnčí trofej, soutěž mysliveckých znalostí pro děti a mládež oslavila čtyřicítku. Stalo se tak v sobotu 15. května na zámku v Nebílovech v režii plzeňských myslivců a více než šedesáti dětí se zájmem o myslivost a ochranu přírody. Vlastní soutěž odstartovala po deváté hodině a soutěžilo se ve třech disciplínách. Šlo o znalostní test zaměřený na nejrůznější myslivecké obory, naučnou stezku a střelbu ze vzduchovky. Většina aktivit se musela realizovat v prostorách zámku, včetně naučné stezky a to díky špatnému počasí.

Zajímavý byl i doprovodný program. Představilo se zde Mateřské centrum Barvínek, proběhla ukázka lesní pedagogiky a svým povídáním soutěž zpestřil i Mgr. Vobruba z Plzeňské zoologické a botanické zahrady. Podstatnou část dne vyplnila lukostřelba. Závěr soutěže patřil pochopitelně vyhlášení výsledků, nicméně oceněni byli všichni, kteří se soutěže zúčastnili, což ocenili i ti menší, kteří zatím nemají takové znalosti jako ti, kteří se soutěže zúčastňují každoročně. "Letošní jubilejní 40. kolo Zlaté srnčí trofeje na Státním zámku v Nebílovech lze hodnotit jako další zdařilou společnou akci, neboť se zde opět ukázala chuť spolupráce mezi myslivci, ochránci přírody a dalšími organizacemi. I nepřízeň počasí neodradilo více než šedesát dětských účastníků, aby příjemně strávili den v přátelské atmosféře doplněné nejen programem pro děti, ale i kvalitním občerstvením pro všechny zúčastněné," řekl Pavel Moulis ze SOP Rokycany. "I přesto, že letošní ročník Zlaté srnčí trofeje skončil již nyní Vás srdečně zveme na další, který se tentokráte uskuteční na Rokycansku," dodal ještě Moulis.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství