Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Rokycanech budují nový sběrný dvůr

14.03.2011 14:41

Obyvatelé Rokycan se od ledna 2012 mohou těšit na nový sběrný dvůr odpadu, který v únoru letošního roku začalo město budovat. Kolik peněz stojí městskou kasu a kolik EU?

sběrný dvůr Rokycany

Město Rokycany buduje od února letošního roku nový sběrný dvůr za 10 milionů korun. Roste v Jiráskově ulici a dokončen bude v lednu 2012.

"Město Rokycany zajišťuje v současnosti provoz dvou sběrných dvorů - jeden v areálu bývalé kotelny Železná a druhý pod areálem skládky odpadů v Němčičkách - přibližně 1,5 km od Rokycan ve směru na Šťáhlavy," uvedl pro QAP mluvčí rokycanské radnice Jan Engler. "Sběrný dvůr Železná, který občané využívají mnohem méně než sběrný dvůr Němčičky, bude nahrazen právě novým sběrným dvorem v Jiráskově ulici," dodal mluvčí s tím, že tímto svým umístěním bude daleko více a lépe dostupný nejen pro občany Rokycan, ale i pro podnikatele, kteří mají s městem uzavřenou smlouvu o využití systému pro nakládání s komunálním odpadem. "Předpokládáme, že nový sběrný dvůr bude otevřen denně, kromě nedělí a svátků a jeho provozní doba bude 40 hodin týdně. Občané Rokycan zde budou moci odkládat široký sortiment odpadů," dodal Engler.

Stavba začala 1. února 2011. Celá akce zahrnuje demolici vybraných stávajících objektů, stavební úpravy a rekonstrukce objektů garáží a sociálního zařízení a rekonstrukce zpevněných ploch.

Město dá ze svého 1 074 773 korun, z EU přijde 9 135 569 korun. Ještě přibude dotace Státní fondu životního prostředí České republiky 537 386 koruny.

Datum ukončení realizace projektu je stanoven na 31.1.2012.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT