Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni na Výsluní nově pojmenovali některé ulice

12.12.2011 10:37

V městské části Plzeň - Valcha na Výsluní bylo několik ulic nepojmenováno. Proto si tamější obyvatelé požádali o jejich pojmenování. Nově tady najdete nyní například Roční či Prázdninovou ulici.

fotografie0084

V Plzni na Výsluníse obyvatelé dočkali několika nových ulic. Tedy spíše jejich pojmenování. Oznámil to centrální obvod Plzně. najdete tady nyní například Roční, Prázdninovou či Půlnoční ulici.

"Na základě požadavku občanského sdružení Plzeň – Výsluní o. s. jsme v této lokalitě provedli šetření. Zjistili jsme, že se v poslední době zvýšil počet obyvatel, kteří se na Výsluní stěhují, ale některé ulice i veřejná prostranství jsou bezejmenná," vysvětlil starosta Městského obvodu Plzeň 3, Jiří Strobach.

S vymýšlením jmen pro ulice neměli na úřadě moc práce, protože občanské sdružení Plzeň – Výsluní o. s. si samo názvy ulic navrhlo. "Jediný název ulice, který už v Plzni existuje, a proto neprošel, byla Večerní. Ulice tedy dostala pojmenování Půlnoční. Ostatní názvy byly schváleny," dodal Jiří Strobach. Označení s novými jmény se ulice dočkají podle starosty do konce roku.


Nové pojmenování ulic v lokalitě Výsluní na Valše u Plzně

Horká
Kukuřičná
Odpolední
Prázdninová
Prosná
Půlnoční
Ranní
Roční
Řepková
U Cesty
U Řeky
Výletní
Zimní

ilustrační foto - Valcha hřiště - centrální obvod

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství