Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská ZOO se pochlubila novým přírůstkem

13.11.2012 19:01

Třetího potomka ukázal pár kočkodanů Brazzových, plzeňská ZOO se stává nejúspěšnější českou zahradou v chovu těchto kočkodanů!

Plzeňská ZOO se dnes pochlubila dalším úspěšných chovem. Svého v pořadí třetího potomka ukázal chovný pár kočkodanů Brazzových. Kočkodani jsou v Plzni už 30 let a od té doby jsou chováni nepřetržitě. V roce 1996 se stali dokonce průkopníky chovu opic mimo klece, na ostrovech se stromy. Současný chovný samec Keelar pochází z Francie a žije se samičkou Koki na ostrově v sousedství gueréz angolských, se kterými odděleně sdílí společný pavilonek. 

Jak QAP.CZ informoval mluvčí plzeňské ZOO Martin Vobruba, chovný pár Kočkodanů Brazzových má teď při sobě 3 své ratolesti, nejstarší Kuky, potom samečka Mirdu a nejčerstvější mládě, nejspíše samička, z 21.9. 2012! (viz foto)

Plzeňská ZOO je navíc nejúspěšnější tuzemskou zahradou v chovu těchto kočkodanů.

Kočkodan Brazzův, statná africká pralesní opice, zdržuje se často při zemi, kde i sbírá potravu. Je také jediným druhem svého rodu, který vytváří pevné páry samce a samic. Své teritorium označuje slinami a pachovými výměšky, ale vetřelcům se přitom spíše vyhýbá, než aby jim čelil. Oranžové a bílé skvrny na jejich obličeji slouží k optické komunikaci a tento kočkodan se dorozumívá i hlubokými dunivými zvuky. Je pro ně vedena Evropská plemenná kniha ESB. Ve zdejší zahradě šlo o první druh, u kterého jsme v druhé polovině 90.let přistoupili na chov na ostrově se živými vzrostlými stromy.

FOTO:ZOO Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství