Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycanští se mohou radovat z nového multifunkčního hřiště - FOTKY

25.10.2023 12:28

Nedaleko zimního stadionu v Rokycanech vznikl na místě bývalého házenkářského hřiště nový multifunkční prostor, který bude sloužit místním sportovcům.

nové multifunkční hřiště Rokycany_1023_město Rokycany (3)
nové multifunkční hřiště Rokycany_1023_město Rokycany (3)nové multifunkční hřiště Rokycany_1023_město Rokycany (1)nové multifunkční hřiště Rokycany_1023_město Rokycany (2)nové multifunkční hřiště Rokycany_1023_město Rokycany (4)nové multifunkční hřiště Rokycany_1023_město Rokycany (5)

Město Rokycany nechalo za více než pět milionů korun vybudovat nové multifunkční hřiště, které bude sloužit především házenkářům a florbalistům.

„V místě bývalé nafukovací haly a poté házenkářského hřiště jsme vybudovali nové hřiště. Před započetím současné investice se zde nacházela betonová plocha a náletová zeleň. Nové hřiště se nachází v areálu zimního stadionu a házenkářské haly,“ uvedl starosta města Rokycany Tomáš Rada.

Z nového hřiště se mohou radovat zejména házenkáři a florbalisté. „Venkovní plocha pro házenou a florbalisty v Rokycanech doposud chyběla, proto jsme vytipovali bývalé házenkářské hřiště. Hřiště má rozměry 21x41 metrů a lajnování právě pro házenou a florbal v modro-šedém provedení. Multifunkční hřiště bude využíváno různými rokycanskými kluby, školami a širokou veřejností,“ řekl místostarosta města Jiří Sýkora.

Kromě hřiště vybudovalo město také oplocení a nový přístupový chodník.

„Povrch sportoviště tvoří čtvercové dlaždice 30x30 centimetrů vylisované ze speciální směsi polypropylenů. Dlaždice jsou opatřeny spojovacími zámky, které zajišťují velmi jednoduchou a rychlou montáž i demontáž. Tím je umožněna i výměna jednotlivých dlaždic uprostřed hrací plochy v případě poškození,“ vysvětlila Šárka Kozlerová z Odboru rozvoje města Městského úřadu Rokycany.

Ochranné sítě jsou umístěny na kratších stranách hřiště od země do výšky čtyř metrů. Součástí jsou také mantinely pro florbal.

Nové hřiště je ve správě Sportovních zařízení města Rokycan. Hřiště je určeno pro házenou, florbal a malou kopanou. Sportovní kluby si u správců rezervují časy pro využití hřiště, ve zbylých časech je hřiště volně dostupné veřejnosti.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství