Mladí basketbalisté z Plzně míří na mistrovství ČR

26.04.2019 6:25

Jsou ještě malí kluci, ale už se mohou pochlubit většími sportovními úspěchy. Plzeňským basketbalovým týmům U11 a U12 se podařilo postoupit mezi nejlepší v Čechách.

basket
basketbasket2

Basketbalové týmy Lokomotivy Plzeň mají před sebou velký boj. U11 míří už tento víkend na MČR do Ostravy, tým U12 si vybojoval postup na národní finále. To se bude konat první květnový víkend v Děčíně.

U11 si vybojovala postup na MČR do Ostravy 26. – 28. dubna poté, co zvládla na konci března v Plzni kvalifikační turnaj. Basketbalisté Plzně porazili jak Klatovy, tak tým z Domažlic. Z postupu měli radost nejen kluci, ale i trenéři. „Samozřejmě, kluci byli velmi, velmi rádi. Všem děkuji za podporu, všem rodičům za příkladné povzbuzování a nemohu nezmínit, že mě velmi potěšila návštěva rodičů kluků ze starších kategorií a kolegů trenérů. Ta klubová týmovost je velmi příjemná a je nejen motorem, ale i závazkem pro budoucnost,“ řekl trenér Marek Kozel po turnaji.

Basketbalisté BK Lokomotiva kategorie U12 zvládli kvalifikaci a tak se rovněž probojovali mezi nejlepší české týmy. Národní Finále mladších minižáků U12 se bude konat v Děčíně od 3. do 5. května.

Basketbalistům přejeme hodně štěstí a krásných sportovních zážitků, trenérům i rodičům pevné nervy!

foto: Lokomotiva Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24