Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

Historický model Plzně čeká gruntování. Před návštěvníky se uzavře

13.11.2015 12:21

Oblíbený obří model historického jádra Plzně, který je v přízemí radnice na náměstí, se návštěvníkům na několik týdnu schová. V novém lesku se ukáže až na začátku prosince.

Historický model města

Historický model Plzně, který je k vidění v místnosti v přízemí radnice na náměstí Republiky, je velmi oblíbeným cílem procházek a výletů do centra města. Model využívají často i školy k popisování nejrůznějších místopisných a historických souvislostí. Oblíbený je také u turistů. Teď se ale před světem na nějakou dobu schová.

Místnost s historickým modelem jádra města v mázhauzu plzeňské radnice se uzavře už po víkendu a znovu se otevře až na začátku prosince. "Během této doby dojde k finální úpravě prostor, jež prošly rekonstrukcí v letních měsících a ve kterých vzniklo informační místo pro prezentaci městského projektu Vědeckotechnický park Plzeň se třemi dotykovými LDC panely," říká Eva Kriegerová z plzeňského magistrátu.

Obecně přízemí radnice v Plzni prošlo v posledních měsících hned celou řadou novinek. "Úprava přímo navazuje na již provedené změny v přízemí radnice, které zrealizoval úřad správních agend magistrátu. V závěru roku 2014 nechal upravit vstup do budovy, vybudoval novou vrátnici, letos na jaře byly do mázhauzu nainstalovány moderní panely pro výstavy, které se v tomto prostoru celoročně konají. Nový výstavní systém a úpravy místnosti s modelem města byly projektovány tak, aby na sebe úzce navazovaly a tvořily společný celek," dodává Eva Kriegerová.

Čištění oblíbené součásti poznávacích výletů do Plzně bylo záměrně naplánované na období po ukončení letní sezóny a startem předvánočních zájezdů. Znovu se místnost otevře 4. prosince.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství