Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Která města Plzeňského kraje získala ocenění v soutěži Přívětivý úřad 2023?

08.11.2023 14:28

Ministerstvo vnitra vyhlašuje každým rokem soutěž o nejpřívětivější úřad v Česku. Jaká města v Plzeňském kraji získala ocenění? Čtěte v článku.

přívětivý úřad 2023_Ministerstvo vnitra

Dne 1. listopadu proběhlo slavnostní předávání cen 8. ročníku motivační soutěže Přívětivý úřad, kde se úřady obcí s rozšířenou působností a úřady městských částí Prahy 1-22 utkaly o titul nejvíce přívětivého úřadu kraje i republiky.

„Soutěž mapuje kvalitu proklientského přístupu úřadů. Sleduje míru online řešení agend, dostupnost služeb pro občany, otevřenost radnic, úroveň komunikace nebo například rozvinutost participace občanů na věcech veřejných,“ uvádí Ministerstvo vnitra.

V celorepublikovém žebříčku se do první trojky oceněných nedostalo žádné město z Plzeňského kraje. Absolutním vítězem je Pelhřimov, druhý skončil Kolín, třetí místo bere Brno.

„Těší mě, že se do soutěže přihlásilo 130 obcí s rozšířenou působností a městských částí hlavního města Prahy. Díky tomu máme slušný přehled, jak se předsta­vitelé měst a pracovníci úřadů starají o zlepšení života svých spoluobčanů. Za to jim patří velký dík," sdělil vrchní ředitel sekce veřejné správy Jiří Koubek.

Resort Ministerstva vnitra ocenil i další města, která lidem poskytují kvalitní a moderní veřejné služby, oceněna byla i 3 nejlepší města v každém kraji.

V Plzeňském kraji získala první místo Plzeň, druhé byly oceněny Přeštice, třetí místo získalo město Rokycany.

Foto Ministerstvo vnitra

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství