Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Očkovací centrum v DEPO2015 nebude, vyhrálo učiliště ve Skvrňanech

11.02.2021 11:02

Centrum bude vybudované do konce února, zkušební provoz bude probíhat v průběhu března. Očkovat se ale bude i nadále v místech, kde se vakcína podává nyní.

soue

Největší velkokapacitní průtokové očkovací centrum vyroste v následujících dnech v areálu Středního odborného učiliště elektrotechnického v Plzni na Skvrňanech. Pokračovat ale budou také mobilní týmy a očkovací místa, která fungují v současné době. "Místo je bezbariérové, nové, dostupné MHD, má velmi kvalitní přístup k internetu. Budeme moci zajistit zázemí pro zdravotníky i zázemí pro zacházení s vakcínou," uvedla hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

Výhodou místa je také to, že se lidé nebudou potkávat. "Jedním vchodem mohou vycházet, jiným vcházet,“ řekla Ilona Mauritzová.

Zkušební provoz očkovacího centra bude probíhat od 1. března ve zkušebním provozu. „Bude v něm šest boxů s tím, že jsme ho schopni rozšířit operativně v případě potřeby až na osm,“ pokračovala Mauritzová. Plánovaná kapacita je 1 000 až 1 200 očkovaných denně.

Kraj měl na výběr více míst, kde by mohlo očkovací centrum vzniknout. Nejideálnější se po prohlídkách jevil právě areál Středního odborného učiliště elektrotechnického. "Byli jsme se podívat nejenom v DEPO2015, ale také v pivovaru nebo v Techmanii. Prohlídky proběhly i v různých tělocvičnách. Všude byl ale problém s tím, že pokud by se otevřely školy nebo různé provozovny, lidé by se míchali dohromady," informovala Ilona Mauritzová.

Rokycanské nemocnice bude mít provoz očkovacího centra organizačně na starosti a bude ve spolupráci s ostatními nemocnicemi ve vlastnictví Plzeňského kraje koordinovat především zdravotnický personál. „Rokycanské nemocnici jsme nabídli k využití databázi zdravotníků a lékařů, kterou má Plzeňský kraj již připravenou. Nyní je zde registrováno 197 zdravotníků, kteří se mohli přihlašovat přes webové stránky kraje jako dobrovolníci ochotní zapojit se do očkování veřejnosti. Další administrativní pracovníky pak budeme zajišťovat prostřednictvím dobrovolníků z řad studentů, plánujeme požádat také o pomoc policisty a hasiče,“ řekla Ilona Mauritzová.

Foto: Plzeňský kraj

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství