Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Do Viktorky přichází brankář Petr Bolek

06.06.2012 20:42

"Přestupuji do špičkového týmu," říká 28letý brankář Petr Bolek, který se stává posilou týmu FC Viktoria Plzeň. Čtěte dál, co nadějný gólman prozradil před začátkem sezony!

2-petr_bolek

Třetí posilou plzeňské Viktorie pro nový ročník se stal 28letý rodák z Ostravy, Petr Bolek. Brankář, který v minulosti působil kromě rodné Ostravy v Liberci, Hlučíně, či Slovácku, Zlatých Moravcích, tureckém Kasimpasa Istanbul a slovenské Senici, se plzeňské Viktorii upsal na tři roky.

V Senici brankář českých juniorských reprezentací zakotvil počátkem roku 2010. Dvakrát pomohl svému týmu do evropských pohárů, byl vyhlášen nejlepším gólmanem slovenské ligy. "O zájmu Viktorie jsem věděl už asi dva měsíce. Plzeň, i když vyhrál ligu Liberec, beru jako nejlepší český klub. Což dokazuje v posledních třech letech. Nebylo tak o čem dlouho přemýšlet. Hlavně je mi Plzeň sympatická a má jen ty nejvyšší ambice,“ uvedl krátce po podpisu smlouvy. "Navíc mě potěšil zájem trenéra Vrby, který mě trénoval v dorostu ostravského Baníku.“ A právě díky svému působení v Baníku zná i Radima Řezníka, či Aleše Neuwirtha. "S Alešem se známe velice dobře, jsme kamarádi. S Radimem jsme si zase občas byli zahrát sálovku.“ Ze svého působení v mládežnických reprezentačních výběrech se s zná i s dalšími viktoriány. „S Vaškem Procházkou jsme bývali na pokoji. Frantu Rajtorala pamatuji, když byl v Baníku.“


Výkony plzeňské Viktorie sledoval nejen v lize, ale především v Lize mistrů. "Viděl jsem všechny zápasy a myslím, že ten domácí s Barcelonou, jsem spolukomentoval ve slovenské televizi. Více méně jsem Plzeň chválil, protože hrála dobrý zápas. Škoda, že to nedopadlo.“ Kromě startů v nejvyšší slovenské lize si během působení v Senici připsal i starty v evropských pohárech. "Dva roky po sobě jsme udělali pohár, i když minulý rok se vypadlo se Salzburgem, který byl velkým favoritem.“ Při jeho rozhodování o nabídce Viktorie sehrál velkou roli fakt, že i letos se účastní evropských pohárů. Je si však vědom, že konkurence na postu brankáře je velká. "Je mi jasné, že to nebudu mít jednoduché, konkurence je velká. Beru to však jako velkou osobní výzvu a zkusím se s tím co nejlépe poprat a být případně mužstvu nápomocen.“

A období na které ve své fotbalové kariéře nejraději vzpomíná? "Asi na působení ve Zlatých Moravcích, které mě vlastně odpíchly dále. Tam se mi docela dařilo, a tak přišel přestup do Turecka. Což byla opět velká zkušenost. Bohužel, jak už to v životě bývá, přišla výměna trenéra. Po třetím kole byl nahrazen a ten nový nechtěl tolik cizince, aniž by kohokoliv viděl, postavil nás mimo lajnu. Vidina toho, že nebudu chytat, mě přivedla do Senice. Což dnes vidím jako velice správný krok.“  Čerstvý viktorián si v následujících dnech vyřídí všechny potřebné dokumenty na Slovensku, ke kádru Viktorie se připojí v pondělí.

Zdroj: FC Viktoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT