QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Reprezentace házenkářů má vylosovanou skupinu

17.06.2011 9:37

Ve středu byly vylosovány v Bělehradě základní skupiny pro EURO 2012 v Srbsku. Trenér Lipták i nejlepší házenkář světa Filip Jícha jsou s losem spokojeni.

Ve středu byly v Bělehradě vylosovány základní skupiny házenkářského evropského šampionátu mužů, který v roce 2012 hostí Srbsko. Šestnáctka týmů pak byla rozdělena do čtyř skupin na základě losu z výkonnostních košů. Trenér Martin Lipták i nejlepší házenkář světa Filip Jícha jsou s losem spokojeni.

Čeští házenkáři byli nasazeni do třetího koše společně se Srbskem, Islandem a Španělskem, se kterými se tedy nemohli v základní skupině šampionátu potkat.

Rozdělení do košů:

1. Francie, Chorvatsko, Německo, Polsko

2. Dánsko, Norsko, Maďarsko, Švédsko

3. Česko, Srbsko, Island, Španělsko

4. Slovinsko, Rusko, Slovensko, FYR Makedonie

Los základních skupin:

A. Srbsko, Slovensko, Dánsko, Polsko

B. FYR Makedonie, Česko, Švédsko, Německo

C. Maďarsko, Španělsko, Rusko, Francie

D. Slovinsko, Island, Chorvatsko, Norsko

"S losem jsem určitě spokojen, myslím, že máme dokonce lepší skupinu než vítěz naší kvalifikace Norsko. I když tam máme týmy, které v posledním desetiletí na vrcholných akcích byly úspěšné jako Německo, Švédsko, určitě je to hratelná skupina hodná postupu do další fáze," myslí si trenér házenkářské reprezentace Martin Lipták. "K tomu se přidala Makedonie, pro kterou je postup na ME samotný již úspěchem. Mohli jsme dostat i těžší celky jak z prvního tak druhého koše. Povinností je porazit Makedonii a k tomu přidat vítězství nad silným celkem a to povede k postupu. Skupinou smrti je určitě skupina C, kde je Maďarsko, Španělsko, Rusko a Francie."

Nejlepší házenkář světa, rodák ze Starého Plzence na jižním Plzeňsku, Filip Jícha je také spokojen. "Skupina smrti je určitě C. Kdybychom se utkali se Španělskem, je tady šance, že vyhrajeme jedno utkání z deseti. A to ještě když nám to sedne a jim vůbec," myslí si kanonýr Filip Jícha. "V téhle skupině máme určitě šanci."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT