Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kauza Kajínek se vrací k soudu! Nejznámější český vězeň chce nižší trest

22.07.2015 14:51

Před krajským soudem v Plzni se ve čtvrtek znovu dostane na pořad dne kauza Jiří Kajínek. Opět se žádá o obnovu procesu, tentokrát ovšem nepůjde o vinu ale o délku trestu. Kajínek do Plzně podle všeho nedorazí.

ilustrační foto_QAP foto (4)

Případ nejznámějšího českého vězně se opět dostane do centra pozornosti. Jiří Kajínek opět žádá o obnovu procesu. Tentokrát se ale nebude diskutovat přímo o vině, ale spíš o snížení samotného trestu. Kajínek si odpykává doživotí za vraždy v Borských serpentinách z roku 1993.

Před krajský soud v Plzni se opět po čase vrátí případ Jiřího Kajínka. Tentokrát chce doživotně odsouzený vrah především nižší trest a potřetí už tak žádá o obnovu procesu. Nebude se sice mluvit o vině, ale o možnosti resocializace.

Sám Jiří Kajínek se ale u soudu nejspíš neobjeví. Požádal totiž, aby soud jednal v jeho nepřítomnosti. Obdobně tomu bylo i u předchozích jednání. U soudu se tak objeví jen jeho obhájce Tomáš Zejda, který převzal Kajínkovy záležitosti po dvojici Kubíček - Slámová. Právě ti stáli u prvního návrhu na obnovu procesu před zhruba deseti lety. V roce 2010 pak žádal o obnovu znovu a znovu bezúspěšně.

Jiří Kajínek si odpykává doživotní trest od roku 1998. Do vězení se tak dostal po čtyřech letech od svého dopadení. Vraždy v borských seprentinách se odehrály v květnu 1993. Na místě tehdy zemřel podnikatel Štefan Janda a jeho ochranka Julián Pokoš. Právě bratr zastřeleného bodyguarda Vojtěch Pokoš útok přežil a byl hlavním svědkem během soudního procesu. 

Ve čtvrtek začne soud řešit návrh na obonovu procesu v půl deváté. Případ má na starost opět soudce Tomáš Bouček. Rozhodnuto by mohlo být do dvou hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství