Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tři mušketýři šermují každý večer na plzeňském náměstí

16.07.2014 15:13

Až do soboty 19. července můžete na plzeňském náměstí zažít jedinečnou atmosféru divadelního představení pod otevřeným nebem. Připraveni jsou pro vás Tři mušketýři, kteří se po roce vrátili na plzeňskou kulturní scénu.

Od pondělí 14. července se každý večer na plzeňském náměstí představují milovníkům divadla pod otevřeným nebem Tři mušketýři v režii Viléma Dubničky.

Na koho se nedostalo vloni, má jedinečnou šanci zhlédnout příběh o lásce, odvaze a přátelství letos. Divadelní léto pod plzeňským nebem tak i ve svém 7. ročníku navazuje na tradici, kdy po premiérové hře pokračuje reprízami loňské inscenace.

Představení začíná každý večer od půl deváté a je o něj nesmírný zájem, málokdy zůstávají sedadla v hledišti prázdná. O nadšení plzeňských diváků svědčí také to, že jsou mnohdy ochotni přečkat nepřízeň počasí, jako například v úterý 15. července, kdy se na hlavy diváků snesl uprostřed představení vytrvalý déšť. Diváci zahaleni do pláštěnek vyčkali na svých sedadlech, za což je následně herci odměnili nadstandardním hereckým výkonem. Pro veselejší přečkání deště si střihli hlavní protagonisté závěrečnou píseň představení už v jeho první polovině.

Úplnou novinkou letošního ročníku je pak přímý přenos představení Tři mušketýři do 10 kin po celé České republice, který se odehraje v sobotu 19. července.

"Již od počátku jsme dostávali nabídky na klasické divadelní zájezdy. Jejich realizace se ovšem ukázala být technicky, časově a finančně náročná, navíc se značnými uměleckými ústupky. S rozšířením technologií internetu a videa a s příchodem fenoménu přímého přenosu se objevil nový způsob, jak našim potencionálním divákům jedinečný zážitek letní divadelní inscenace zprostředkovat," říká k myšlence přímého přenosu jeden ze zakladatelů Divadelního léta, herec a režisér Vilém Dubnička.

Na úspěšnou plzeňskou inscenaci se tak mohou těšit diváci například ve Zlíně, Děčíně, Rýmařově, Dvoře Králové n/L, Horšovském Týně, Sušici, Kolíně, ale například i v Praze.

"V Plzni bude inscenace snímána televizním štábem prostřednictvím pěti kamer. Záznam bude v přenosovém voze online stříhán a přímo z náměstí distribuován pomocí internetového streamingu. V podstatě jde o klasický přímý přenos, ale vzhledem k tomu, že se jedná o divadelní představení pod širým nebem, je přece jen trochu specifický. Oproti běžnému přenosu v divadle jsou zde podstatně náročnější podmínky, co se týče světel i zvuku. Jsme nicméně přesvědčeni, že se tradičně skvělou atmosféru plzeňského náměstí podaří takto přenést i do ostatních měst," vysvětluje Jan Příhoda, který má celý přenos na starosti.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství