Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ženu napadl pes, majitelka odmítla zavolat záchranku, neměla prý signál

26.10.2023 12:37

Na Domažlicku došlo v únoru k napadení ženy psem, jeho majitelka odmítla poskytnout zraněné pomoc. Vyšetřování incidentu je u konce, policie k případu zveřejnila podrobnosti.

rotvajler_ilustrační_Pixabay

Domažličtí kriminalisté po skončení vyšetřování předložili státnímu zástupci spis s návrhem na podání obžaloby proti obviněné devětadvacetileté ženě za spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a přečinu neposkytnutí pomoci.

„Protiprávního jednání se dopustila tím, že v polovině února letošního roku když se vracela z procházky s kočárkem, měla s sebou na vodítkách dva psy – francouzského buldočka a rotvajlera. Před obcí Třebnice se setkala s procházející sedmatřicetiletou ženou, která se ženu se psy snažila obejít přejitím na druhou stranu silnice. Ovšem rotvajler okamžitě a nečekaně na ženu zaútočil a zakousl se jí do předloktí a zákus opakoval,“ uvedla Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Pes ženu vážně zranil. „Pes se zakousl i do zadní části těla poškozené. Poté co pes povolil skus, zraněná žena, jíž ruka z předloktí visela volně dolů, žádala majitelku psa, aby jí přivolala záchranku. Ta odpověděla, že nemá signál a z místa odešla,“ řekla mluvčí policie.

„Podle jejích slov chtěla záchranku zavolat z domova. Obviněná je stíhaná na svobodě, hrozí jí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala Dagmar Brožová.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství