Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Finále golfové sezóny! Areál na Dýšině ovládla série turnajů - FOTKY

27.10.2016 13:48

Golf Park Plzeň má za sebou doslova sérii turnajů. V závěru sezóny se v areálu vystřídalo finále Dýšinské pulce, Cross country a Family Cup. Přinášíme fotky!

Family cup (5)
Cross Country 2016 (15)Dýšinský pulec (1)Cross Country 2016 (10)Dýšinský pulec (2)Dýšinský pulec (3)Dýšinský pulec (4)Dýšinský pulec (5)Dýšinský pulec (6)Family cup (1)Family cup (2)Family cup (3)Family cup (4)Family cup (5)

Tradiční Family cup uzavíral sérii turnajů a těšil se i tentokrát hojné účasti golfových nadšenců. Právě Family cup je symbolickým ukončením venkovní sezóny.

Tradiční turnaj dvojic, který se hraje formátem texas scramble, je určený rodičům s dětmi, ale dalším párům v obdobném složení. K letošímu ročníku se sešlo celkem 27 párů, které soupeřily na akademii a mistrovském hřišti. Turnaj se hrál na 9 jamek za velmi chladného počasí.

Kategorie hráčů bez HCP hrajících na akademii přinesla vítězství na rány bez odečtu handicapu dvojici Václav Nový a Patrik Zamazal. V kategorii s odpočtem handicapu byla na prvním místě dvojice Irena Řežábová a Hynek Řežáb, druhý skončil Tadeáš Novák a Věra Řežábová a na místě třetím Jan Pavel a Kryštof Pavel. Početnější skupina dvojic bojovala o svůj úspěch na hřišti. Z 21 párů přinesl nejlepší výsledek brutto, tedy bez odpočtu handicapu, Michal Čepelák a Dan Hlaváček. V kategorii netto, tedy s odečtením handicapu zvítězila dvojice Stanislav Martinák a Šimon Martinák. Na druhém místě se umístil Václav Čepelák a Natálka Čepeláková, a na místě třetím Rastislav Vašica a Adam Vašica.

Další z velmi úspěšných turnajů byl Cross country, který nalákal na start osm desítek hráčů. Ty na na hřišti čekalo celkem 13 jamek s PARem 56 a řada modifikací v porovnání s rokem 2015. Velkou novinkou byla možnost zahrát si v rámci turnaje novou jamku č. 15, která bude oficiálně zařazena do hry až na jaře 2017.

"Vyhlašovali jsme nejlepšího muže a ženu na brutto rány a v této kategorii ovládli mužskou i ženskou část naši junioři. Mezi ženami předvedla nejlepší výkon Tereza Koželuhová (61 ran) a mužskou část ovládl Lukáš Janda s 54 ranami ( - 2 ). V brutto kategorii bylo pořadí až do vyhlášení otevřené – nakonec po odpočtu HCP na netto rány vyhrál mužskou část Čeněk Born  (45 netto ran) a ženskou kategorii ovládla Eva Skalická (49 netto ran)," informoval Golf Park Plzeň.

Zakončení sezóny tradičním finálovým turnajem má za sebou také juniorská série Dýšinský pulec. Děti, které začaly letošní sezónu bez HCP, se tradičně utkaly na šestijamkové akademii, kterou obkroužily dvakrát dokola. 

"V kategorii golfových trpaslíčků do věku 6-ti let zvítězil opět Patrik Zamazal se skvělým výsledkem 53 ran. O 16 ran víc nastřílel Kuba Vávra, což mu vyneslo druhé místo a zbylou pozici na stupních vítězů obsadil se skóre 83 ran Marek Zahradník. Byli jsme svědky velkého dramatu v prostřední kategorii, v které se utkaly děti ve věku 7-8 let. Výsledek 58 ran zapsali hned tři hráči a jedna hráčka. Z vítěztví se tedy radovali Péťa Vaňourek, Barča Bůžková, Tadeáš Novák a Tomáš Stupka. O 4 rány zpět skončil Alex Zscherp. Třetí místo obsadil s výsledkem 78 ran Štěpán Stejskal," informoval klub.

Mezi nejstaršími v kategorii 9-12 let zvítězil s výsledkem 46 ran Ondra Kočandrle před svým bratrem Danielem. Bronzovou příčku obsadil a o ránu "padesátku" pokořil Filip Rataj.

Mistrovské hřiště Golf Parku Plzeň se proměnilo v arénu, ve které se utkaly naše nejmladší golfové naděje, které už mají vyšší či nižší HCP. Kategorii do 8 let ovládla Sisi Pelechová a se skóre 57 o 10 ran za sebou nechala stříbrného Jacoba Špačka.  V nejpočetnější kategorii 9-12 let zvítězila v konkurenci 19 hráčů a hráček Viki Trůková a s rezervou splnila svůj cíl dostat se s HCP pod 20. Viki zahrála 42 ran a její nový HCP je 18,7!!! Při její tréninkové píli se toto číslo bude jistě rapidně snižovat. O pouhé 2 rány zpět skončil Viktor Korecký a i on díky výsledku 44 ran prolomil hranici HCP 20. Bronzovou medaili za výsledek 48 ran převzal Bóďa Tonka.

Mezi nejstaršími v kategorii 13-14 let zvítězila letos skvěle hrající Aneta Soukupová. Jejích 39 ran jí výrazně přiblížilo k single HCP. Jednomístného HCP už dávno dosáhla neméně výborně hrající Nela Martináková a na tomto turnaji nejenže svůj HCP potvrdila, ale také si odnesla stříbrnou medaili. Stupně vítězů na 3. příčce doplnila Majda Fremrová.

Celkovým vítězem celoroční série "Dýšinský Pulec“ pro hru na hřišti se stala Aneta Soukupová, druhou pozici obsadil Viktor Korecký a třetí příčku Viktorie Trůková.  Nejlepším golfistou na dětské akademii se stal Filip Rataj, o druhé a třetí místo se podělidi bratři Kočandrlové – Daniel na 2. místě a Ondřej obsadil 3. příčku.

Foto a zdroj: Golf Park Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství