Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Ulice Skrétova a Plachého projdou výraznou rekonstrukcí

28.01.2013 13:14

Rekonstrukci ulic plánuje město Plzeň provést během roku 2015. Záměrem rekonstrukce je rozšíření silnic, zvýšení bezpečnosti a vznik nových parkovacích stání.

a19

Rekonstrukci ulic Skrétova a Plachého v Plzni schválila Rada Městského obvodu Plzeň 3 při svém posledním jednání. Stavebními úpravami by se měla zvýšit bezpečnost provozu a vzniknout také nová parkovací stání.

Skrétova ulice je dosti úzká a hasiči či vozidla záchranné služby tudy nemohou bezpečně projíždět. „Ve Skrétově ulici je téměř po celé délce jednosměrný provoz a kvůli parkovacím stáním po obou stranách vozovky je šířka komunikace nedostačující. Průjezd je menší než 3 metry, což znemožňuje příjezd vozidel integrovaných záchranných složek,“ vysvětluje problematiku starosta Městského obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach.

Revitalizací projde také pruh pro cyklisty, který má být součástí cyklotrasy z Bor do centra a na Kilometrovku. S ohledem na zvednuté obrubníky v křižovatkách je totiž momentálně nefunkční.

S problémem příliš úzké vozovky se potýká také ulice Plachého. „Další problém je v Plachého ulici, kde je kvůli špatnému uspořádání parkovacích stání šířka jízdního pásu o jeden metr menší než ukládá zákon. Pokud by se zde určil pouze jednosměrný provoz, mohla by úprava přinést až 23 nových parkovacích míst,“ pokračuje místostarosta obvodu Radislav Neubauer.

Město však musí pro projekt obstarat ještě všechnu potřebnou stavební dokumentaci a povolení, což potrvá podle odhadu tak rok a půl. Podle Ondřeje Vohradského z Úseku koncepce a dopravního inženýrství SVSmP by k rekonstrukci ulic mohlo dojít během roku 2015. Stavební práce by zde měly být provedeny do 4 měsíců a náklady se vyšplhají zhruba na 5 milionů korun.

foto : Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT