Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Drama u Plazy! Strážníci pátrali po sebevrahovi

23.03.2015 11:54

Další zachráněný život mají na kontě strážníci v Plzni. Podařilo se jim najít muže, který si chtěl sáhnout na život. Zoufalý muž skončil na psychiatrii.

Kontroly tábořišť_QAP_foto (12)

Strážníci plzeňské městské policie mají na svém kontě další úspěch v podobě zachráněného lidského života. Tentokrát pátrali po muži, který hrozil sebevraždou a v zoufalé situaci volal na linku 156. Strážníci ho bleskově našli a nejspíš mu tím skutečně zachránili život.

Operační vyslal hlídku strážníků k areálu obchodního centra Plaza v centru Plzně. právě tam se měl údajný sebevrah nacházet. "Hlídka se přemístila k  OC Plaza, kde se snažila muže nalézt. Muž, který telefonoval na tísňovou linku 156 a komunikoval delší dobu se strážníkem z operačního oddělení, byl zhruba po 10 minutách nalezen. Po celou dobu byl muž i strážník v nepřetržitém spojení s operačním městské policie. Hlídka s mužem začala komunikovat, aby zjistila jeho psychický stav. Poté jej odvedla ke služebnímu vozidlu, kde jej usadila a začala zjišťovat okolnosti jeho stavu," popsala preventistka městské policie Andrea Vlčková.

Ukázalo se, že muž je ve skutečně tíživé životní situaci a strážníci tak nejspíš opravdu zabránili tomu nejhoršímu. "Muž hlídce uvedl, že přišel o přítelkyni, syna, domov a nemá již pro co žít a že chce skočit pod vlak. Předchozí události natolik psychicky narušili život muže, že chtěl svůj život ukončit sebevraždou," doplnila Andrea Vlčková. 

Na místo dorazila i policie a následně také záchranka, ta přepravila muže na psychiatrii nemocnice na Lochotíně.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT