Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Plzeňský centrální obvod připravil pro seniory vycházky Nordic Walking

15.05.2024 11:59

Třetí městský obvod zve seniory na vycházky "Nordic Walking aneb 33 kilometrů po Trojce." Připraveno je celkem pět tras od května do září, které v centrálním obvodu vždy začínají i končí. Startuje se již příští týden.

Nordic walking_Pixabay

„Ve spolupráci s lékařkou Lenkou Luhanovou, která má s Nordic Walking neboli severskou chůzí velké zkušenosti, jsme připravili pět tras, které celkem tvoří 33 kilometrů. Postupně tak účastníci obejdou v podstatě celý obvod," říká starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Nordic Walking je chůze se speciálními holemi. Pokud je někdo ze zájemců nemá, je možné si je na vycházku zdarma zapůjčit. „Jedná se o jeden z nejzdravějších sportů, při kterém zapojujete svaly celého těla. Hole přitom tlumí dopady, a navíc pomáhají zapojit do chůze i horní část těla," vysvětluje MUDr. Lenka Luhanová.

První trasa, která se uskuteční 22. května, povede z areálu DEPO2015 přes Hradiště do sokolovny v Radobyčicích. „Tam bude na účastníky čekat drobné občerstvení. Vycházky jsou určené výhradně seniorům žijícím na území MO Plzeň 3 a jsou zdarma," uvádí místostarosta Ladislav Nový.

Další dvě trasy se uskuteční v červnu. Z radobyčické sokolovny do multifunkčního areálu Škodaland vyrazí senioři 12. 6., a od Škodalandu do sokolovny na Valše 26. 6. 2024. další dvě trasy jsou naplánované po letní prázdninové přestávce. Z Valchy na Novou hospodu se účastníci vydají 11. září. Poslední vycházka se uskuteční 25. 9. a povede z Nové Hospody přes Vejprnice do Skvrňan. Startuje se pokaždé v 10.00 hodin.

Pro absolventy všech tras bude mít obvod na konci překvapení.

Na vycházku je třeba se zarezervovat nejdéle dva dny předem na e-mail: adamkovam@plzen.eu nebo telefonicky na 607 046 983.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT