Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

20.05.2024 17:20

Ve Vochově došlo k dopravní nehodě motorky a osobního vozidla

Nehoda je se zraněním. Na místo jedou složky IZS.

Hledaný muž se skrýval u hřbitova. Policisté ho našli díky opatření na Dušičky

04.11.2015 7:01

I netradiční "úlovek" v podobě hledaného muže přineslo v tomto týdnu speciální policejní opatření kvůli Památce zesnulých. Muž se skrýval u hřbitova v Městě Touškov.

DSC04626

Policejní opatření spojené s Dušičkami probíhalo od minulého týdne. Velký nával zažívaly hřbitovy ještě v první polovině tohoto týdne a policisté tak byli v terénu i po víkendu. Právě v rámci této akce se "zadařilo" dopravním policistům na Plzeňsku. U hřbitova v Touškově našli hledaného muže.

Zvýšený výkon služby v rámci opatření kvůli Památce zesnulých policistům s víkendem ani zdaleka něskončil. V terénu byli i v první polovině tohoto týdne. A přineslo to své ovoce. "Policisté z Dopravního inspektorátu Plzeň – venkov v rámci kontrolní činnosti dne 2. listopadu 2015 v obci Město Touškov vypátrali hledaného muže. Ten se nacházel u místního hřbitova. Hlídka kontrolou osoby zjistila, že se jedná o 26letého mladého muže ze Starého Plzence. Policisté muže následně převezli k dalším procesním úkonům," potvrdil mluvčí policie Jan Koželuh.

S kontrolami na silnicích se roztrhl pytel. V síti uvízli i opilí cyklisté...

Od konce minulého týdne se policisté objevovali ve velkém zejména u silnic po celém regionu. V síti kontrol skončilo několik opilých řidičů. Na Rokycansku dokonce i cyklisté. "Dvanáct policistů dopravní a pořádkové policie zkontrolovalo během opatření 63 vozidel, odhalili 10 přestupků. Dva cyklisté usedli na kolo po požití alkoholu, provedené dechové zkoušky u obou cyklistů detekovaly přes jedno promile alkoholu. Jejich jednání bude oznámeno správnímu orgánu k vyřízení. Ostatních osm přestupků policisté vyřešili na místě s řidiči v blokovém řízení," shrnula výsledky jedné z kontrol mluvčí policie Hana Kroftová.

V terénu byli během uplynulých dnů také policisté v Plzni. Ani tady se kontroly neobešly bez alkoholu a drog za volantem. Jen během víkendu policisté odhalili deset řidičů pod vlivem návykových látek. Podrobnosti najdete zde

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT