QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál bývalých kasáren ukrýval miny! Na místo musel pyrotechnik

18.10.2016 13:53

Hned několik min se našlo v areálu bývalých kasáren při sázení stromů. Na místo musel okamžitě dorazit pyrotechniky, který je odvezl ke zneškodnění.

FOTO_Pavel Němeček (9)

Oznámení o nálezu podivných předmětů přijali policisté na linku 158. Podezřelé předměty se našly v areálu u Holýšova na Domažlicku. Na místo tak musel vyrazitpyrotechnik.

"Policisté Obvodního oddělení Holýšov ihned vyjeli na místo, zajistili místo nálezu a zamezili přístup nepovolaným osobám. Až do příjezdu pyrotechnika střežili místo nálezu munice z bezpečné vzdálenosti. Příslušník Pyrotechnické služby Policie České republiky po příjezdu na místo nálezu sdělil, že se jedná o cvičné kovové protitankové miny. Celkem čtyři nalezené kusy si převzal a odvezl ke zničení," říká k nálezu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Podobných případů eviduje policie v regionu ročně celou řadu. V mnoha z nich přitom lidé podceňují nebezpečí a na neznámé předměty sahají nebo je dokonce přenáší z místa na místo. Na to by ovšem podle policie měli raději úplně zapomenout.

"Nebezpečí nalezené munice tkví zejména v tom, že není zřejmé, v jakém stavu se nachází iniciační mechanismy. Některé mohou být vlivem času naprosto nefunkční, jiné se stanou časem maximálně citlivými na vnější podněty," upozorňuje mluvčí policie. V případě nálezu obdobných věci by nálezci tak měli okamžitě volat tísňovou linku 158.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24