QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál na Špičáku se chystá na hlavní nával, znovu se zasněžuje

09.02.2017 9:39

Kolotoč jarních prázdnin odstartoval, v Plzeňském kraji ale začnou prázdniny až v příštím týdnu. Podmínky na Špičáku jsou stále parádní a opět se navíc zasněžuje.

Špičák 3_3_2016 (12)

Ačkoliv v tomto týdnu se areál na šumavském Špičáku nedočkal další dávky přírodního sněhu, podmínky jsou stále skvělé. Znovu se totiž spustila sněžná děla a zasněžuje se ve velkém. Na sjezdovkách tak leží dál kolem 90 čísel sněhu. Teď už jde ale o kombinaci přírodního a technického.

"V minulých dnech jsme technickým sněhem vylepšili povrch Slalomové a Turistické sjezdovky a dnes pokračujeme na dvojce U zalomeného. Po víkendové inverzi, kdy sníh zfirnovatěl, jej promícháme s čerstvým technickým prašanem, což pomůže kvalitě sjezdovek,“ prozradil důvod zahájení další etapy zasněžování i přes dostatek původního sněhové pokrývky provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Kolotoč jarních prázdnin, který v tomto týdnu odstartoval, zvedl i denní návštěvnost v areálu. Každý den tady lyžovalo okolo 1500 lidí. "A zase absolutně bez front. Lidé se rozprchnou po dalších vlecích, nevyužívají jen lanovku. Je také znát, že si přijeli hory a lyže ve svém volnu v klidu užít, takže se na svazích zdržují delší čas. Nesjíždí sjezdovky sportovním tempem na jeden zátah,“ vysvětluje lyžování bez front Vladimír Kasík. V příštím týdnu se čeká další nápor vyznavačů zimních sportů, rozjedou se totiž turnusy jarních prázdnin v Plzeňském kraji.

V sobotu i v neděli se tady zdarma testují snowboardy i lyže do volného terénu, takže vyznavači tohoto stylu mají možnost toho využít. Aktuální informace a také pohledy z webkamer najdete na www.spicak.cz.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24