QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Atleti AK Škoda Plzeň míří do finále

03.07.2018 10:43

Nejvyšší týmová soutěž se dočkala jednoho z největších překvapení za poslední roky. Extraligový tým mužů AK Škoda Plzeň se probojoval až do finále mistrovství ČR.

AK ŠKODA

Ostravský zázrak zažili plzenští atleti na 2. kole atletické extraligy. Jako ostravští horníci rubali bod za bodem v jednotlivých disciplínách a dokráčeli tak ke svělému 4. místu.

Extraligový tým mužů AK ŠKODA Plzeň se umístil na prvním kole v Praze na 7. místě a čekal ho spíše boj o záchranu než o postup do finále, které se jevilo spíše jen v teoretické rovině. "Neuvěřitelně semknutý výkon opřený o výtečné individuální úspěchy jednotlivých atletů, dovedl tuhle partu na nečekané 4. místo a naši muži se tak po tomto výkonu mohou těšit na srpnové finále MČR. Je to skvělá odměna pro mladý a perspektivní tým našich borců a opět výsledkový posun oproti minulým rokům," uvádí Michal Černý z AK Škoda.

"Malinkou vrásku na čele nám udělal výsledek týmu žen. Po loňském fantastickém bronzu a skvělém výsledku na 1. kole extraligy, kdy jsme jen těsně skončily na 3. místě za Duklou Praha, obsadily ženy až 5. místo na druhém kole. Velmi si tak zkomplikovaly konečný boj o týmovou medaili," říká Michal Černý.

Nic není ovšem v podání žen ztraceno. Do závěrečného finále postupují stejně jako muži. Ženská soutěž je v tomto roce neuvěřitelně vyrovnaná, což představují i výsledky z druhého kola, když prvních šest týmu obsadila úplně jiná umístění než v prvním kole.

"Veřte ale všichni, že naše ženy nevzdají boj o bronzové medaile a muži opět předvedou i v nabitém finále stejně srdnatý výkon, jako v této sezóně. Protože plzeňská atletika má sílu a tu ve finále rozhodně předvedeme," dodává Michal Černý.

Foto: AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24