QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Atraktivní Pilsenman se blíží! Registrace běží už jen pár dnů

09.08.2016 12:18

Oblíbené terénní závody v triatlonu a kvadriatlonu se odehrají v Plzni sobotu 13. srpna. Odvážlivci se mohou do závodu ještě registrovat.

pman_fotoTZ1

V pořadí již 14. ročník oblíbeného terénního závodu IBIS Pilsenman se v Plzni odehraje už o nadcházejícím víkendu, v sobotu 13. srpna. Tradičně si mohou odvážlivci vybrat ze dvou závodů. Náročný kvadriatlon je skutečně jen pro otrlé sportovce, triatlon si mohou vyzkoušet všichni.

Start se odehraje v 10 hodin na pláži Velkého boleveckého rybníka, zázemí závodu je na Doubravce na louce u sv. Jiří. "Triatlon IBIS Pilsenman Easy je pohodovým závodem vhodným pro sportovce všech výkonnostních kategoriích i věku. Skládá se z plavání, jízdy na horském kole a běhu. Soutěžit lze v kategorii jednotlivců nebo tříčlenných týmů. Všichni členové týmu absolvují celou trať a tím vznikne týmový výsledek, závodníci budou hodnoceni i v soutěži jednotlivců," lákají organizátoři.

Náročnějším soustem je kvadriatlon, který je ale zároveň divácky velmi atraktivní. Skládá se z plavání, jízdy na kajaku nebo kanoi, cyklistiky a běhu. Závodníci si na těžké trati v okolí Plzně mnohdy sáhnou na dno svých sil. "Nejrychlejší závodníci se k závěrečnému brodu řekou Berounkou a tím také do cíle závodu dostanou za 5 hodin na trati, ale potlesk a uznání zaslouží každý odvážný sportovec," říká ředitel závodu Tomáš Eisner z Pilsenman Clubu.

Ani letos nebude chybět zároveň doprovodný program pro děti a to v podobě dětského miniduatlonu a dalších sportovních disciplín. Registrace do 14. ročníku IBIS Pilsenmana běží pouze do čtvrtka 11. srpna. "Přihlášky na místě budou možné jen pro závod v triatlonu a kapacita závodu je omezena," upozorňují pořadatelé.

Kompletní informace o závodu, podrobné mapy, popis všech tratí a další užitečné informací najdete na webových stránkách www.pilsenman.cz.

FOTO: Pilsenman

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24