QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Auto dostalo smyk na zimním posypu, dva lidé skončili v nemocnici - FOTKY

23.03.2018 9:36

Zbytky zimního štěrkového posypu se staly osudnými pro řidiče u Hojsovy Stráže. V zatáčce vjel na zbytek posypu, dostal s autem smyk a naboural do stromu.

1
1243

Zbytky štěrku, který se používal na mnoha místech v regionu jako zimní posyp, jsou stále na řadě silnic v kraji. Právě štěrk se stal osudným pro 34letého řidiče na Šumavě.

K nehodě došlo mezi Železnou Rudou a Hojsovou Stráží. "Za obcí Hojsova Stráž při průjezdu levotočivou zatáčkou řidič v klesání nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu vozovky a svým schopnostem a s vozidlem vjel na pravou krajnici, kde byly zbytky štěrku od zimního posypu. Zde dostal s vozidlem smyk, vyjel vpravo mimo vozovku, kde levým bokem svého vozu narazil do stromu," popsala průběh nehody mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při havárii došlo ke zranění řidiče i jeho 25leté spolujezdkyně. Oba skončili v nemocnici na oštření. "Požití alkoholických nápojů před jízdou u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Klatovech," odává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24