QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Čtyřkolka do terénu, do lesa nebo na hory? Je tady Fiat Fullback…

26.06.2017 15:20

Čtyřkolku Fiat Fullback, která si poradí téměř v každém terénu, nám představili v Auto CB na Nepomucké třídě. Vyjet s ní do těžkého terénu nebudete mít problém. Čtěte porodbnosti...

fiat fullback1
fiat fullbackfiat fullback1fiat tipoimgimg22IMG_3537

Značka Fiat má na trhu kromě osobních vozů i automobily užitkové, patří pod značku Fiat Professional a v Plzni je seženete v Auto CB na Nepomucké třídě 119. Čtyřkolku Fiat Fullback, která si poradí téměř v každém terénu, nám představil vedoucí prodeje nových vozů Luboš Kopecký. 

Fullback je na českém trhu od loňského léta.

„Je to klasický pick up, skvělé auto do terénu. Je určené pro specifickou skupinu řidičů například zemědělce, lesníky apod. Můžete s ním jezdit všude. Hodně si ho kupují myslivci nebo, jak jsem zmínil, zemědělci, zkrátka ti co ocení jízdu v těžkém terénu,“ říká Luboš Kopecký a ukazuje, jaké verze může Fiat Fullback mít.

IMG_3537

Na nákladový prostor se dávají buď rolety, kterými se uzavře do roviny nebo se na něj umístí hardtop. „To je laminátová nástavba, pak vám vznikne plnohodnotný nákladový prostor. Výhoda je, že se dá laminátová nástavba sundat. Jsou tam hliníkové klipsy, a kdybyste si za tři roky kupovali nový vůz, tak jen hardtop sundáte a přecvaknete na nové auto,“ vysvětluje Luboš Kopecký.

Cena hardtopu se pohybuje od 70 do 100 tisíc korun. Vybrat si můžete v různém provedení i barvách.

S Fullbackem si můžete dovolit vozit opravdu téměř nemožné. Oblíbili si ho i koňáci, kteří si připojí přívěs a vozí koně.

„Fullback uveze tunu, na tažném zařízení 3,1 tuny, to je velká výhoda,“ říká Luboš Kopecký a dodává: „Když jezdíte někde v těžkém terénu, v lese, po louce apod., zavře všechny 4 kola a vyjedete všude. Má uzávěrku mezinápravovou a ještě uzávěrku zadního diferenciálu.“

Další výhodu poznají řidiči, když se potřebují otočit na malém prostoru. „I když je auto dlouhé, otočíte se s ním na malém prostoru, protože má malý poloměr otáčení, přesně  5,9m,“ uvedl dále vedoucí prodeje.

Kombinovaná spotřeba je kolem 7 litrů. Fullback se vyrábí ve dvou  verzích, seženete klasicky pětimístné auto ve verzi double cab s nákladovým prostorem 1520mm, nebo se vyrábí verze extendet cab, tzn. že vzadu je dojezdová lavicea nákladový prostor je pak o 330 mm delší. 

img

Protože se auto využívá hodně v terénu je přední nájezdový úhel 30 stupňů, zadní pak 22 stupňů. To určitě oceníte při jízdě do prudkého kopce. Na to, že auto jezdí v terénu je pamatováno i konstrukčně. „Například zespoda jsou plechové kryty, kovové mohutné kryty jsou i přes převodovku,“ říká Luboš Kopecký.

Pokud byste si chtěli Fullback zakoupit, informujte se u prodejce vozů FIAT v Auto CB na Nepomucké třídě 119 v Plzni. Rádi vás tady Fullbackem i svezou. Více na adrese www.autocb.cz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy