Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Postižení povodněmi potřebují hlavně čisticí prostředky! FOTKY!!!

10.06.2013 18:25

"Byli fantastičtí. Hasiči ze Skrvňan i lidé z radnice z centrálního obvodu. Byli s námi pořád ve spojení, pomáhali, ptali se, co potřebujeme,"říká po povodních Denisa Klapáčová z plzeňských Doudlevec. I k ní dorazila pomoc od centrálního obvodu.

Denisa Klapáčová přebírá prostředky k čištění od ÚMO3

S hrůzou se dívají na nebe a doufají, že už je nečekají chvíle hrůzy. Lidé z oblastí, které velká voda ohrožovala nebo zasáhla nejvíc, doufají, že situace se skutečně teď už opakovat nebude. V těchto dnech jim začínají odklízecí práce. Na některých místech po týdnu téměř není vidět, že voda ničila, jinde se budou stopy mazat hodně dlouho.

Přídělu čistících prostředků se dočkala i paní Denisa Klapáčová v plzeňských Doudlevcích v Ostrovní ulici. "V roce 2002 zaplavila voda i první patro. Teď jen sklep a stihli jsme montážní pěnou utěsnit vrata, která směřují k řece. Teď to byla po dlouhé době největší voda. Předtím se voda vždy vylila na druhý břeh řeky,"řekla QAPu Denisa Klapáčová.

"Vlastně už v sobotu nás protipovodňový štáb začal varovat, tak jsme začali stěhovat věci nahoru. V neděli už se začala vylévat řeka na náš břeh, začal se zaplňovat sklep a pak už se voda vylila úplně až do ulice. V pondělí to byla největší krizovka,"vzpomíná maminka od dvou malých dětí.

Jestli budou ještě nějaké další škody kromě totálně vyplaveného sklepa, ze kterého se stalo něco jako akvárium, se zatím neví."Tak zatím nevíme, jestli to nadělalo ještě nějaké další skryté škody. Možná se ještě něčeho dopátráme. Musím, ale vážně říct, že dobrovolní hasiči ze Skvrňan, které řídí pan Kolesa z ÚMO3, fungovali naprosto perfektně. I starosta Strobach, byli vážně úžasní. Pořád jsme je tady viděli, měli snahu to s námi řešit, pomoct nám. Vážně bych jim za to chtěla poděkovat. Musím říct, že byli fakt bezvadní,"shrnula zásahy během povodní v Doudlevcích paní Denisa.

Zatímco v Ostrovní ulici už jsou vidět skutečně jen zbytky opatření, jen o kousek dál ve Zborovské ulici je jasné, že voda sem vtrhla plnou silou. Ještě po týdnu je vidět, jak velká voda proměnila údolí řeky v bahniště.

Lidé z centrálního obvodu budou rozvážet materiální pomoc lidem i v dalších dnech.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT