QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Barokní festival je v plném proudu! V Plasích budou žehnat novému zvonu

21.07.2017 8:12

Víte, jak se odlévají zvony, chtěli byste si zkusit práci ve zvonařské dílně? Pak si nenechte ujít akci v rámci Leního barokního festivalu v Plasích. Kromě jiného vás čeká i unikátní barokní ohňostroj.

Plasy10

Barokní léto není jen pro milovníky historie. Pokud chcete zažít příjemnou akci na některé z památek v kraji, tak si rozhodně vyberete z nabídky barokního festivalu. Zajímavá je rozhodně akce v Plasích.

Akce s názvem Pod ochranou svaté Máří v Plasích je na programu už od pátku 21. července, hlavní program čeká návštěvníky ale v sobotu 22. července.

V pátek večer se chystá malá pouť ke sv. Máří Magdaléně a mše v kapli, ve 20 hodin začíná koncert v sýpce.

V sobotu 22. července bude program začínat v pravé poledne. V centru stavitelského dědictví se bude konat Zvonařský den, připraveny jsou dílny pro veřejnost a také koncert pro zvony.  

Prohlédnout si můžete slévárny, podívat se na odlévání kovu a výrobu zvonků. Během odpoledne se bude žehnat i nový zvon. Dojde na ochutnávku barokní kuchyně, divadlo, varhanní koncert a po setmění bude následovat filmová noc zakončená barokním ohňostrojem.

Příští víkend můžete v rámci barokního festivalu zavítat do Hrádku u Sušice, kde 4. srpna proběhne Barokní slavnost na zámku a 5. srpna se uskuteční Barokní klášterní noc v Kladrubech na Tachovsku.

Jedna z největších akcí se chystá na zámku v Manětíně. Tam 19. srpna bude slavnostní zakončení celého festivalu a Barokní den pro rodiny s dětmi.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24