QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bazény se napouští ve velkém. Lidé letos vsadili na cisterny plzeňské vodárny

22.06.2017 10:31

Tropické počasí spustilo v Plzni opět i sezónu zahradních bazénů. Napouští se ve velkém. Problémů se zakalenou vodou je ale méně než v uplynulých letech.

DSC01054

Tradičně s příchodem horkého počasí se začínají napouštět domácí zahradní bazény. Stejně tak je tomu v Plzni i letos. Každoročně s sebou ale velké dávky vody z vodovodní sítě přinášely problémy, zejména v podobě zakalené vody. Tu mohli mít doma i sousedé těch, kteří bazén chystali.

V letošním roce má ale plzeňská vodárna poměrně výrazně méně stížností. "Náš dispečink eviduje v podstatě jen dílčí stížnosti, oproti minulým letům jich rozhodně ubylo. Lidé poměrně hodně využívají službu zavážení vody cisternou," říká mluvčí vodárny Kateřina Chmelíčková.

V případě napouštění bazénů, které potřebují velké množství vody, dochází k nárazové změně hydraulických poměrů v síti a to má za následek zakalení vody, která následně teče z kohoutků v domácnostech. Přímé napouštění bazénů vodou z vodovodu pro veřejnou potřebu se kvůli tomu tedy nedoporučuje.

Pokud už se lidé rozhodnou, že to přece jen udělají tímto způsobem, měli by se na vodárnu obrátit a poradit se. Pro oblast Plzně funguje číslo 377 413 413, pro Kralovice pak 373 396 304. Kontaktovat mohou zájemci i centrální dispečink na čísle 377 413 444. Na těchto číslech je nicméně možné i objednání dovozu vody cisternou.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24