QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Během pár hodin dvakrát na záchytce! S opilcem měli práci i záchranáři

15.06.2018 11:52

Hned dvakrát během jediného dne zaměstnal v Plzni strážníky opilec, který navíc blouznil. Hlídka si musela dokonce na místo přivolat i záchranku.

P4250074

Hlídka strážníků opilce poprvé našla ve čtvrtek ráno hned po osmé hodině na náměstí Českých bratří. Pospával na zemi a ani ve chvíli, kdy se ho podařilo vzbudit, nebyla s ním jednoduchá práce.

"Když se trochu probral, začal vyvádět, válel se po trávníku, roztrhal na sobě tričko, přitom vykřikoval nesrozumitelná slova a dokonce se bránil imaginárním útokům. Na místo proto museli vyrazit také záchranáři, aby vyšetřili jeho zdravotní stav, zda muž nepotřebuje lékařskou péči.  Během čekání na jejich příjezd začal navíc k tomu všemu členy hlídky muž považovat za neurčenou lékařku," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Muž mimo jiné doslova obrátil kapsy naruby a vysypal z nich všechno, co v nich měl. Pak si pro změnu lehl na břicho a tvrdil, že má na rukou pouta. Na přivolané záchranáře si ale nepřišel. Ti konstatovali, že muž zkrátka patří na záchytku.

Jenomže to nebylo naposledy, kdy kvůli muži museli strážníci ve čtvrtek zasahovat. "Do stejného zařízení ho hlídka městské policie vezla k vystřízlivění ve večerních hodinách. Městská policie byla před devátou hodinou upozorněna na opilou a žebrající osobu v Tylově ulici. Strážníci ho našli v takovém stavu, že se nebyl schopen z důvodu silné opilosti postavit na vlastní nohy. Při každém pokusu opakovaně padal," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24