QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Běžkaři mohou na Domažlicku znovu do bílé stopy

19.01.2018 7:59

Také v letošním roce mohou milovníci běžek vyrazit na Domažlicko. O stopy se starají tamní Sněhaři a také letos se chystá řada sportovních akcí. První už o víkendu...

Běžky Kvilda (5)

Sportovní klub Sněhaři Domažlice ve spolupráci s městem Domažlice, Domažlickými městskými lesy a OaS Český les zvou i v letošním roce do běžeckých stop v okolí Domažlic a Capartic na Domažlicku.

Zatímco v prosinci byly dobré sněhové podmínky a běžkaři si mohli užít první upravené trasy, v lednu přišla obleva. Nyní leží na Čerchově kolem 20 centimetrů sněhu a v Caparticích kolem 10 centimetrů. Aktuálně je upravená pouze Signálka. Aby mohly být upravené další stopy, musí dorazit sněžení. 

O běžecké stopy v okolí Capartic a Čerchova se i v letošním roce starají členové sportovního klubu Sněhaři Domažlice. "I v letošní zimě chceme pokračovat v kvalitě i četnosti úpravy lyžařských stop. Díky vstřícnému přístupu Lesů ČR mohou lyžaři opět využívat velmi oblíbené zimní parkoviště Pod Rozcestím pod Čerchovem a zkrátit si tak cestu k pravidelně upravovaným stopám,“ řílá místopředseda SK Sněhaři Domažlice Martin Janovec.

Lyžařské stopy v okolí Capartic a Čerchova v celkové délce přes 60 kilometrů jsou upravovány dvěma rolbami na víkendy a prázdniny, vždy od 9 hodin ráno s cílem maximální kvality stop. Pro pěší i sáňkaře je upravována Stadionka až pod vrchol Čerchova. V případě opravdu dobrých sněhových podmínek upravují Sněhaři také běžecké stopy v okolí Domažlic (Baldov, sídliště Kozinovo pole, pod Vavřincem).

Nejaktuálnější informace o sněhových podmínkách a úpravě běžeckých tratí i sjezdovky na Sádku najdete na www.snehari.cz. Zároveň je možné sledovat aktuální sněhové podmínky pomocí web kamery z vrcholu Čerchova na webu města www.domazlice.eu v sekci Pro turisty.

SK Sněhaři Domažlice připravují také několik sportovních akcí, které jsou určeny pro širokou veřejnost. 20. ledna to je nejstarší běžecký lyžařský závod v Evropě – Chodská třicítka, 28. ledna potom tradiční přejezd Capartice – Gibacht (přeshraniční spolupráce s partnerským městem Furth im Wald) a 4. března Krňoulův memoriál.

"Prosíme o toleranci a ohleduplnost pěších, cyklistů i jezdců na koních k nákladně upraveným lyžařským stopám,“ dodává na závěr Janovec.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24